Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e"— Előadás másolata:

1 Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e

2 Egerszalók: Egerszalók egy olyan, évszázadok óta lakott település, ahol a táj és a környezet igazán alkalmas arra, hogy az ember otthon érezze magát. Látnivalói éppúgy kedveznek a kalandvágyó turistáknak, mint azoknak ,akik nyugalmat, pihenést keresnek a természet közelében.

3

4 Barlanglakások A Sáfrány utcában a barlanglakásokból kialakított skanzen az érdeklődőknek a helytörténet építészeti emlékeként kínálja izgalmas közösségi színtereit a kulturális, szellemi gyökerek, folklór hagyományok számbavételével.

5

6

7 Római katolikus templom
Egerszalók a XVIII. századtól kezdve a gyógyulás helye, Legnagyobb benső értékei a Csodatévő Mária-kegykép, valamint a rokokó faragású hordozható Mária-szobor a XVIII. századból. A plébánia épülete szintén barokk stílusban épült 1831 és 1834 között.

8 Betyárbújó-kaptárkő A Bükkalja egyik legfőbb turistalátványosságát képezik, leginkább különleges kialakulásuk és máig rejtélyes használatuk miatt. A kaptárfülkéket ezen tufakúpokba vájták, máig ismeretlen céllal.

9 Méhkaptár ? Oltárkő ? Sírhely ?

10 Hőforrás Kőolaj és földgáz után kutatva végeztek fúrásokat 1961-ben. A keresett ásványok helyett termálvizet találtak. Azóta folyik végig a 69 °C-os, ásványi anyagokban igen gazdag hévíz a domboldalon. Mára már olyan tájképet meghatározó elemmé vált a mésztufa domb, amely egyedülálló Közép-Európában.

11

12


Letölteni ppt "Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e"

Hasonló előadás


Google Hirdetések