Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdaságkor démonai Ötlet és értelmezés  Anselm Grün  Kovács Gábor  …  metafora VAGY  Szellemi létező –Személy –Test nélküli lélek –Bizonyos hatalommal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdaságkor démonai Ötlet és értelmezés  Anselm Grün  Kovács Gábor  …  metafora VAGY  Szellemi létező –Személy –Test nélküli lélek –Bizonyos hatalommal."— Előadás másolata:

1

2 Gazdaságkor démonai

3 Ötlet és értelmezés  Anselm Grün  Kovács Gábor  …  metafora VAGY  Szellemi létező –Személy –Test nélküli lélek –Bizonyos hatalommal bír  Elzárkózás (csak 2 fajtájuk)

4 alias: Hatékonyság angyala  Az Időtolvaj  … Pénztolvaj  … Pazarlás és Nyomor Démona

5 Ke-Fö-B-I- To-Ha-Re A hét főbűn

6 SUPERBIA Kevélys ég pride / vanity

7 AVARITIA Fösvénysé g avarice / greed

8 LUXURIA Bujasá g extravagan ce

9 INVIDIA Irigysé g envy

10 GULA Torkossá g gluttony

11 IRA Hara g wrat h

12 discourageme nt / sloth ACEDIA J. V. Restség

13 alias: Növekedés angyala Az Ökonomizmus Démona

14 alias: Biztonság angyala Bizalmatlanság Démona

15 alias: Versenyképesség angyala Versengés Démona

16 Hogyan ellenük?

17  „Ha már az Írás szavának nem enged, az ördögöt úgy lehet elkergetni, hogy csúfot űzünk belőle, mert a gúnyt nem bírja elviselni” Luther Márton  „Az ördög … a büszke szellem … nem szenvedheti, ha kigúnyolják.” Morus Tamás

18 Természetesség „Tudom, hogy élvezetek segítségével már sok lelket nyertünk magunknak. De maga az öröm mégis az ellenség találmánya, nem a miénk. Ő csinálta a gyönyöröket, nekünk szerteágazó kutatásaink ellenére sem sikerült egyet sem előállítani. Csupán annyit tehetünk, hogy az embereket arra ösztökéljük, hogy az ellenség alkotta örömöket általa tiltott időpontban, módon vagy mértékben élvezzék. Arra törekszünk, hogy minden örömet kiszakítsunk természetes feltételeinek talajából és ott gerjesszük fel, ahol legtávolabb esik a természetestől. Legkevésbé emlékeztet a Teremtőre, s a legkevesebb örömet okozza. Aranyszabály: a vágy mind gyötrőbb legyen, a gyönyör mind csekélyebb. Így biztosabb és stílusosabb.” Csűrcsavar fő tanácsa (C.S. Lewis)

19 A három isteni erény

20 A négy sarkalatos erény

21

22 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Gazdaságkor démonai Ötlet és értelmezés  Anselm Grün  Kovács Gábor  …  metafora VAGY  Szellemi létező –Személy –Test nélküli lélek –Bizonyos hatalommal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések