Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást."— Előadás másolata:

1 Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?

2 1. Az Úr szólította Jónást

3 Mit tudunk Jónásról? Amittai fia. Mit kért tőle Isten? „Kelj útra, menj el Ninivébe, a nagy városba! Hirdesd neki, hogy gonoszsága színem elé jutott.”

4 1. Az Úr szólította Jónást Mi volt Jónás reakciója? Jónás el is indult, de azért, hogy Tarsisba meneküljön az Úr színe elől. Lement Jaffába, és talált is egy hajót, amely Tarsisba készült. Megfizette az útiköltséget, és beszállt, hogy elmenjen velük Tarsisba az Úr színe elől.

5 1. Az Úr szólította Jónást Minket kik szólíthatnak meg? Kik kérhetnek meg minket feladatok teljesítésére?

6 1. Az Úr szólította Jónást Jézuspéldabeszéde az apa két fiáról és a szőlőbenvégzendőfeladatról.

7 1. Az Úr szólította Jónást Következtetések: Ha engedelmesek vagyunk = szeretni fognak bennünket és fontos feladatokat is ránk mernek majd bízni. Ha engedetlenek vagyunk = elkerülnek majd bennünket és senki sem fog ránk bízni semmit.

8 2. A vihar

9 A hajósok reakciója a viharra nézve? A hajósok megrémültek, és isteneikhez imádkoztak. Minek a jele ez? Bizalom és hit. Mi mit teszünk a nehéz helyzetben? Ki(k)hez fordulunk segítségért?

10 2. A vihar A hajósok kérdőre vonják Jónást. Jónás elmondja élete történetét. A hajósok megijednek. Miért? Jónás bemutatja Istenét. HOGYAN? „Az egek Istenét tisztelem, aki a tengert és a földet teremtette.”

11 2. A vihar Minekünk van-e Istenünk? Hogyan mutatjuk be Istent másoknak, olyanoknak, akik még nem ismerik, vagy éppen mást istent követnek?

12 2. A vihar Itt a történetben milyen Istent ismerünk meg? Büntető Istent? Türelmes Istent? Szerető Istent?

13 3. Jónás imája a cethalban

14 Mire mutat rá Jónás imája? Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott;… Bárcsak meglátnám még szent templomodat! … de kimentetted a pusztulásból életemet, Uram, én Istenem! Amikor elcsüggedt a lelkem, az Úrra emlékeztem, és imám eljutott színed elé, szent templomodba. … teljesítem, amit fogadtam, mert az Úrtól jön a szabadulás.

15 3. Jónás imája a cethalban Mi betudjuk-e ismerni, ha rosszak voltunk? Merünk-e bocsánatot kérni másoktól? Miért nem kérünk bocsánatot? Lehetséges bűnök ezen a téren?


Letölteni ppt "Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást."

Hasonló előadás


Google Hirdetések