Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction."— Előadás másolata:

1 Az ember külső élősködői Bevezető

2 Human ectoparasites Introduction

3 Célcsoport: általános iskola alsó tagozat. Célkitűzés: A legnagyobb elővigyázatosság és higiénia betartása mellett is előfordulhat az a kellemetlen körülmény, hogy fejtetvek találnak otthonra a diákok hajában, vagy egy kirándulás alkalmával kullancs kapaszkodik fel valamelyikükre. A tanösvény célja ezeknek a hívatlan vendégeknek a bemutatása, hatásuknak, veszélyeiknek és az ellenük irányuló sikeres módszereknek a megismerése. A bevezető készítője: Vas Zoltán (biológus, Magyar Természettudományi Múzeum) + A későbbiekben kiegészítendő további közreműködőkkel (pedagógusokkal, múzeumpedagógusokkal)

4 Ébressz kíváncsiságot! A pedagógus kérdéseket tesz fel, felmérve, hogy a diákoknak mennyi előzetes ismeretük van, illetve volt-e már személyes tapasztalatuk ezekkel a gyakori külső élősködőkkel. A jegyzetfülek elmagyaráznak néhány alapfogalmat. Mit jelent az, hogy külső élősködő? Felismeritek ezeket az állatokat?

5 Ha esetleg nem ismerősek, lássuk őket kedvelt helyeiken! Talán így rájuk ismertek…

6 fejtetű kullancs Találkoztál már valamelyikükkel? A pedagógus itt felmérheti, hány diák rendelkezik személyes tapasztalattal a témában. A továbbiakban két külön tanösvényben tárgyaljuk a tetveket és a kullancsokat.

7 A felhasznált képek forrásai: 1, 2, 4, 5, 6. dia http://www.treehugger.com/files/2009/09/tick-saliva-might-cure-cancer.php http://en.wikipedia.org/wiki/Head_louse 5. dia http://www.kidsmeds.info/en/art/28/ http://therr.posterous.com


Letölteni ppt "Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction."

Hasonló előadás


Google Hirdetések