Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata ÁLTALÁNOS FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2010.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata ÁLTALÁNOS FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2010."— Előadás másolata:

1 Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata ÁLTALÁNOS FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2010

2 Az e-felvételi lépései 1. Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu

3 Regisztráció 1. www.felvi.hu

4 Felhasználó által kitalált felhasználónév Rendszeresen olvasott e-mail cím Felhasználó által kitalált jelszó

5

6 Az e-felvételi lépései (áttekintés) 1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu 2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása – biztonsági kód

7

8

9

10 A felhasználási feltételek elfogadása után a rendszer használatához szükséges biztonsági kódot a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük.

11 BIZTONSÁGI KÓD FELVÉTELI AZONOSÍTÓSZÁM A regisztrációs e-mail hamarosan megérkezik postafiókunkba.

12 Az e-felvételi lépései (áttekintés) 1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu 2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása – biztonsági kód 3. lépés: Adatok rögzítése

13 A r egisztrációs e-mailben is megküldött felvételi azonosítószám folyamatosan látható a felületen Nyitó oldalon a legfontosabb információk! Menüsor, ezeken az űrlapokon kell a szükséges adatokat rögzíteni. Adatok rögzítésének első lépése a személyes adatok megadása

14 Súgók Legördülő listákBeviteli mezők

15 A menüpont kitöltése után kattintsunk az űrlap alján látható Mentés gombra!

16 Ha nem megfelelő adatokkal akarunk elmenteni egy menüpontot, akkor hibaüzenetet kapunk, annak javításáig nem léphetünk tovább!

17 A Testreszabás űrlapon a saját élethelyzetünknek megfelelően adjuk meg az adatokat, ennek megfelelően személyre szabhatjuk a súgókat, a hibakezelést, az elérhető űrlapokat.

18 A Testreszabás menüpont után egyenként vegyük fel azokat jelentkezési helyeket, ahová szeretnénk jelentkezni!

19 A jelentkezések felvétele után rögzíthetjük a szükséges tanulmányokat és/vagy a rendelkezésünkre álló tanulmányi eredményeinket!

20 Az e-felvételi lépései (áttekintés) 1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu 2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása – biztonsági kód 3. lépés: Adatok rögzítése 4. lépés: Dokumentumok elektronikus feltöltése (nem kötelező elektronikusan)

21 A Dokumentumok menüpont alatt lehetőségünk van arra, hogy a szükséges (és jelentkezéskor már rendelkezésünkre álló) dokumentumokat elektronikusan csatoljuk jelentkezésünkhöz. A feltöltéssel kapcsolatos információkat a Súgóban olvashatjuk.

22 Ha a Testreszabás űrlapon „postai” dokumentumkezelést választunk....

23 ... akkor csatolandó dokumentumokról beszélünk.

24 Az e-felvételi lépései (áttekintés) 1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu 2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása – biztonsági kód 3. lépés: Adatok rögzítése 4. lépés: Dokumentumok elektronikus feltöltése (nem kötelező elektronikusan) 5. lépés: Hitelesítés

25 Hitelesítés első lépése: teljes ellenőrzés

26 Ha a Testreszabás űrlapon „hitelesítő adatlapot” választottunk....

27 … akkor a hitelesítő adatlapot kell letöltenünk, majd kinyomtatnunk…. … akkor azt aláírva kell a lapon is olvasható címre postára adnunk.

28 Amennyiben rendelkezünk Ügyfélkapu regisztrációval és a Testreszabás űrlapon hitelesítés módjának ezt választjuk...

29 … akkor a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után elektronikusan megtörténik a hitelesítés.

30

31 Hitelesítéssel kapcsolatos információk  Az e-felvételi felületén 2010. február 15. éjfélig lehet adatokat rögzíteni.  A hitelesítés – hitelesítő adatlap esetében a postára adás – határideje: 2010. február 23.  Az Ügyfélkapu regisztrációhoz egyszeri okmányirodában történő regisztráció szükséges. 18 év alattiak esetében valamely szülőnek is szükséges regisztráció!  Hitelesítő adatlap esetében a hitelesítés annak beérkezése és feldolgozása után történik meg. Ennek eredményéről e-mailben értesítjük, illetve a felületen is látható a státusz változása.  A jelentkezési határidőig természetesen sikeres hitelesítés esetén is lehet még módosítani az adatokban, ebben az esetben viszont újra kell hitelesítenie!

32 Az e-felvételi lépései (áttekintés) 1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu 2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása – biztonsági kód 3. lépés: Adatok rögzítése 4. lépés: Dokumentumok elektronikus feltöltése (nem kötelező elektronikusan) 5. lépés: Hitelesítés 6. lépés: Eljárási díj befizetése

33 E-felvételi esetében háromféle módon fizethetjük be az eljárási díjat:  banki átutalás  interneten keresztül bankkártyával  igényelhetünk postai „sárga csekk”-et Ezt a Testreszabás oldalon tudjuk kiválasztani.

34 A Fizetés oldalon a választott fizetési módnak megfelelő információkat olvashatjuk. A befizetendő összeget a rendszer automatikusan kiszámolja!

35 Az e-felvételi lépései (áttekintés) 1. lépés: Regisztráció a www.felvi.hu honlaponwww.felvi.hu 2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása – biztonsági kód 3. lépés: Adatok rögzítése 4. lépés: Dokumentumok elektronikus feltöltése (nem kötelező elektronikusan) 5. lépés: Hitelesítés 6. lépés: Eljárási díj befizetése

36 Az e-felvételi előnyei  kényelmesen, otthonról  súgók, hibaüzenetek, automatikus javítások, e-mailben küldött értesítések  nem születik érvénytelen, hibás jelentkezés  eljárási díj befizethető folyószámláról történő banki átutalás formájában vagy bankkártya segítségével (de lehetőség van hagyományos „sárga” csekk igénylésére is)  szükséges dokumentumok elektronikusan is csatolhatók  jelentkezési határidőig tetszés szerint javítható, módosítható

37 A felvételihez sok sikert kívánunk! Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata ÁLTALÁNOS FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2010."

Hasonló előadás


Google Hirdetések