Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Two countries, one goal, joint success!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Two countries, one goal, joint success!"— Előadás másolata:

1 Two countries, one goal, joint success!
„E-Laboratory practical Teaching for Applied Engineering Sciences” (EPRAS, HURO/0901/028/2.3.1) Vijeo Citec programban megvalósított ipari folyamatok vezérlése Twido PLC-vel. Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék Bartha István The content of this material does not necessarily represent the official position of the European Union.

2 A folyamatirányítási szoftverekkel megvalósított ipari rendszer szimuláció és a valós ipari folyamatirányítási rendszer összekapcsolása rendkívül fontos a korszerű gyártásirányításban. Ezen programok készségszintű elsajátításához szükséges oktatási modell készítés rendkívül fontos a modern oktatási módszerek kidolgozásában. A modell virtuális vizualizációs megvalósítása lehetővé teszi a nap 24 órájában a hallgatóknak a programozási feladat gyakorlását, illetve mérési feladatok elvégzését.

3 Eszközök, szoftverek A Vijeo Citect a Schneider Electric saját SCADA rendszere. A program különböző gyártási folyamatok megjelenítésére és szimulációjára alkalmas, a Windows XP-stílusú gombok, lekerekített téglalapok és színátmenetes kitöltések, kiváló minőségű kezelőfelületek létrehozását teszik lehetővé. A PLC típusa nem lényeges ( TWIDO )

4 Mérési feladat A vizualizációs felületen megvalósított X-Y-Z irányú mozgást megvalósító karok találhatóak melyek mozgását PLC-vel lehet pozícionálni és így különböző útvonalak programozásával az elkészített PLC program helyessége ellenőrizhető. A hallgató ezzel módszerrel gyakorolhatja ipari vezérlő berendezések programozását, valamint a kiírt mérési feladat elvégzésének helyessége is ellenőrizhető. A SCADA program alkalmas beépített Cicode- al történő vezérlésre így megvalósítható a feladat minta elvégzése, ezáltal képi információ is rendelkezésére áll a feladat részletes megértésére.

5 A PLC programot létra nyelven kell megírni a feladatnak több nehézségi fokát lehet meghatározni vagy teljesen meg kell írni a vezérlő programot vagy pedig a vezérlő program bizonyos értékeit kell megváltoztatni az előírt paraméterek alapján a helyes működés eléréséhez.

6 A %C0.P értéke határozhatja meg az elérendő célt természetesen a további (X-Y) paraméterének aktuális %CXY.P értékével együttesen. További feladatok: 1, olyan PLC program írása mely nem törölhető nem változtatható mindig újra futtatható 2, olyan PLC program írása mely változtatható és mindig újra futtatható 3, a mérési utasítások elkészítése 4, elméleti összefoglaló készítése 5, ellenörző kérdések összeállítása


Letölteni ppt "Two countries, one goal, joint success!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések