Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék Bartha István 2011. Two countries,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék Bartha István 2011. Two countries,"— Előadás másolata:

1 Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék Bartha István Two countries, one goal, joint success! The content of this material does not necessarily represent the official position of the European Union.

2 A folyamatirányítási szoftverekkel megvalósított ipari rendszer szimuláció és a valós ipari folyamatirányítási rendszer összekapcsolása rendkívül fontos a korszerű gyártásirányításban. Ezen programok készségszintű elsajátításához szükséges oktatási modell készítés rendkívül fontos a modern oktatási módszerek kidolgozásában. A modell virtuális vizualizációs megvalósítása lehetővé teszi a nap 24 órájában a hallgatóknak a programozási feladat gyakorlását, illetve mérési feladatok elvégzését.

3 Eszközök, szoftverek A Vijeo Citect a Schneider Electric saját SCADA rendszere. A program különböző gyártási folyamatok megjelenítésére és szimulációjára alkalmas, a Windows XP-stílusú gombok, lekerekített téglalapok és színátmenetes kitöltések, kiváló minőségű kezelőfelületek létrehozását teszik lehetővé. A PLC típusa nem lényeges ( TWIDO )

4 Mérési feladat A vizualizációs felületen megvalósított X-Y-Z irányú mozgást megvalósító karok találhatóak melyek mozgását PLC-vel lehet pozícionálni és így különböző útvonalak programozásával az elkészített PLC program helyessége ellenőrizhető. A hallgató ezzel módszerrel gyakorolhatja ipari vezérlő berendezések programozását, valamint a kiírt mérési feladat elvégzésének helyessége is ellenőrizhető. A SCADA program alkalmas beépített Cicode- al történő vezérlésre így megvalósítható a feladat minta elvégzése, ezáltal képi információ is rendelkezésére áll a feladat részletes megértésére.

5 A PLC programot létra nyelven kell megírni a feladatnak több nehézségi fokát lehet meghatározni vagy teljesen meg kell írni a vezérlő programot vagy pedig a vezérlő program bizonyos értékeit kell megváltoztatni az előírt paraméterek alapján a helyes működés eléréséhez.

6 A %C0.P értéke határozhatja meg az elérendő célt természetesen a további (X-Y) paraméterének aktuális %CXY.P értékével együttesen. További feladatok: 1, olyan PLC program írása mely nem törölhető nem változtatható mindig újra futtatható 2, olyan PLC program írása mely változtatható és mindig újra futtatható 3, a mérési utasítások elkészítése 4, elméleti összefoglaló készítése 5, ellenörző kérdések összeállítása


Letölteni ppt "Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék Bartha István 2011. Two countries,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések