Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Idézetek Hamvas Bélától : ( márc. 23 – nov. 7. )

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Idézetek Hamvas Bélától : ( márc. 23 – nov. 7. )"— Előadás másolata:

1 Idézetek Hamvas Bélától : ( 1897. márc. 23 – 1968. nov. 7. )
TURIYAM A belső műhely Téma: A nő Idézetek Hamvas Bélától : ( márc. 23 – nov. 7. ) Turiyam – 2009.

2 Ha nő jönne hozzám és azt kérdezné, hogyan lehet szép, azt válaszolnám neki: Eredj a napra, kedvesem. ( A bor filozófiája )

3 A nő eredete tökéletesen más, mint a férfié. ( Héloise és Abélard )

4 se.nsuo.us A női test végtelenül olajosabb és éppen ezért könnyebb, ritkább, geniálisabb, végül is spirituálisabb, mint a férfitest. A női alak bűbája éppen dús olajokban való határtalan gazdagságának egyenes következménye. (A bor filozófiája)

5 Stacey Jones Ha szép nőt látok és mindig újra megbűvölten nézem, mert a szép nő ellen örökre védtelen maradok. ( A virágszedés lélektana )

6 (A virágszedés lélektana)
Global photograpy Minél inkább lélek valaki, annál inkább virág. A nő. Különösen a leány. A gyermek. Főként a kisbaba. Női nevek: Ibolya, Rózsa, Viola, Piroska, de férfivirág is van: Nárcisz. (A virágszedés lélektana)

7 Global photograpy A nő nem is lény; inkább lények halmaza. Pallas, Lilith, Anya, Szirén, Sophia, Éva, az idumeai éjszaka asszonya, Anima. S ezek a lények valamennyi nőben egyszerre esedékesek és állandóan vannak és élnek. A női lét rejtett lehetőségei. A női lélek létének és lényének alakjai és őscsírái. ( Héloise és Abélard )

8 Annie Griffiths Belt Szép nőnek nevezik, aki testiségéről magasabb fogalmat tud nyújtani. Nőnek lenni, egyébként, teljes egzisztenciát betöltő foglalkozás. (A tükör )

9 Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk! www.turiyam.com
TURIYAM A belső műhely Knolmár Marica : „ Női életkérdések” - online tanácsadás Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk! Slide: jún Turiyam –Knolmár Marica


Letölteni ppt "Idézetek Hamvas Bélától : ( márc. 23 – nov. 7. )"

Hasonló előadás


Google Hirdetések