Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Cápák” Földrajzi vetélkedő. „Cápák” - Mely szoros választja el Amerikát Ázsiától? A.: Boszporusz B.: Bering C.: Magellán.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Cápák” Földrajzi vetélkedő. „Cápák” - Mely szoros választja el Amerikát Ázsiától? A.: Boszporusz B.: Bering C.: Magellán."— Előadás másolata:

1 „Cápák” Földrajzi vetélkedő

2 „Cápák” - Mely szoros választja el Amerikát Ázsiától? A.: Boszporusz B.: Bering C.: Magellán

3 „Cápák” Helyes válasz: B.: Bering

4 - Mi a neve annak a csatornának, amely Közép-Amerika elkeskenyedő részét vágja át? A.: Panama B.: Szuezi C.: La Manche

5 Helyes válasz: Panama

6 - Melyik a Földünk legnagyobb szigete? A.: Madagaszkár B.: Grönland C.: Szumátra

7 Helyes válasz: B.: Grönland

8 - Milyen égtáj felé indult el Kolombusz Kristóf Portugáliából, hogy felkeresse Indiát? A.: dél B.: nyugat C.: kelet

9 Helyes válasz: B.: nyugat

10 Amerika mely területén éltek az azték és a maja indiánok? A.: Kanada B.: Kongó-medence C.: Mexikó Helyes válasz: C.: Mexikó

11 - Mely hegység nem része a Pacifikus- hegységrendszernek? A.: Sziklás-hg. B.: Appalache-hg. C.: Andok

12 „Cápák” Helyes válasz: B.: Appalache-hg.

13 „Cápák” - Melyik a Földünk legmagasabban működő vulkánja? A.: Cotopaxi B.: Aconcagua C.: Osorno Helyes válasz: A.: Cotopaxi

14 „Cápák” - Melyik folyó fennsíkján található a Grand Canyon? A.: Mississippi B.: Colorado C.: Missouri Helyes válasz: B.: Colorado

15 - Melyik a „kakukktojás”? A.: Amazonas B.: Kongó C.: Gangesz - Helyes válasz: C.: Gangesz

16 „Cápák” - Melyiket nevezik „nadrágszíj- sivatagnak”? A.: Szahara B.: Atacama C.: Kalahári - Helyes válasz: B.: Atacama

17 - Melyik tó nem érintett a Niagara vízesés esetében? A.: Michigen B.: Erie C: Ontario - Helyes válasz: A.: Michigen

18 - Mely óceán nem határolja Ausztráliát? A.: Csendes B.: Atlanti C.: Indiai - Helyes válasz: B.: Atlanti

19 - Mely szigetcsoporthoz tartoznak a Hawaii- szigetek? A.: Melanézia B.: Mikronézia C.: Polinézia Helyes válasz: C.: Polinézia

20 - Melyik afrikai folyó ömlik a Földközi- tengerbe? A.: Niger B.: Nílus C.: Zambézi - Helyes válasz: B.: Nílus

21 - Melyik tenger választja el Afrikát és Ázsiát? A.: Arab B.: Fekete C.: Vörös Helyes válasz: C.: Vörös

22 - Mely folyó nem afrikai? A.: Zambézi B.: Amazonas C.: Kongó Helyes válasz: B.: Amazonas


Letölteni ppt "„Cápák” Földrajzi vetélkedő. „Cápák” - Mely szoros választja el Amerikát Ázsiától? A.: Boszporusz B.: Bering C.: Magellán."

Hasonló előadás


Google Hirdetések