Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA. C erverában, a Santa Maria templomban 1540. február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA. C erverában, a Santa Maria templomban 1540. február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot,"— Előadás másolata:

1 AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA

2 C erverában, a Santa Maria templomban 1540. február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot, ami abból a keresztb ő l származott, melyen Krisztus meghalt. Egy pap vásárolta a keresztet Martorellból, ahol egy római katona adta neki. A keresztb ő l származó fadarabot azonban nem tudták felvágni a késsel. Amikor viszont az ujjaikkal próbálkoztak, könnyedén fel tudták vágni és egy csepp vér jelent meg a fán.

3

4 E zzel egyid ő ben, habár az ég tiszta és napos volt, mindenki halott egy hangos dörgést. Az emberek ezt kiabálták, „Csoda történt, csoda történt!” és mindenki úgy vélte, hogy ez egy égi jel volt. Ezért ünnepeljük a mi városunk f ő ünnepét ezen a napon.

5

6 K ülönböz ő falvakból sok ember érkezett Cerverába, azért hogy betegségeikb ő l meggyógyítsa ő ket a kereszt ereje.1619 - ben azonban valaki ellopta a keresztb ő l származó fadrabot a templomból. Egy Josep Balaguer nev ű fiú, aki Cervera f ő utcáján lakott, bevalotta, hogy ő volt a tettes. Azt állította, hogy apja,Joan Balaguer, utasította erre, mivel nagy összeg ű jutalomra számított a kereszt visszajuttatásáért.

7

8 A fiú büntetése szám ű zetés, apjáé pedig halál volt. Joan Balaguert lefejezték, fejét pedig lelógatták egy vasketrecben a templom bejáratának közelében. Ez a ketrec még ma is ugyanott látható ( Balaguer feje nélkül) és a mai napig emlékeztet bennünket az Igazi Kereszt legendájára.

9

10 VÉGE Escola Les Savines, Cervera


Letölteni ppt "AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA. C erverában, a Santa Maria templomban 1540. február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések