Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Internetalapú intelligens eszköz fejlesztése az együttműködésen és vitán alapuló középiskolai tanulás segítésére.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Internetalapú intelligens eszköz fejlesztése az együttműködésen és vitán alapuló középiskolai tanulás segítésére."— Előadás másolata:

1 Internetalapú intelligens eszköz fejlesztése az együttműködésen és vitán alapuló középiskolai tanulás segítésére.

2 „Az újdonságok, újítások csaknem mindig átesnek a viták kereszttüzén. A lényeg mindenképpen ugyanaz: az igazság keresése. Ezért válhatnak a viták is fontos ismeretforrásokká.” (Zrinszky László) A vita mint oktatási módszer  Fő célja a tanulás.  Tanítja a kommunikációt és a tudásanyagot, amit vitat.  Vitatkozók nemcsak állításokat fogalmaznak meg, hanem érvelnek is.  Ehhez szükségük van adatgyűjtésre, felkészülésre.

3 Az oktató vita által a diákok: Motiváltabbak lesznek. Motiváltabbak lesznek. Megtanulják a források, vélemények kritikus kezelését. Megtanulják a források, vélemények kritikus kezelését. Megtanulják tisztelni mások véleményét. Megtanulják tisztelni mások véleményét. Gondolkodásra kényszerülnek. Gondolkodásra kényszerülnek. Gyakorlatot szereznek információforrások kezelésében, az írásbeli, szóbeli érvelésben. Gyakorlatot szereznek információforrások kezelésében, az írásbeli, szóbeli érvelésben.

4 Az oktató vita segíthet az ismert gondok megoldásában: Kommunikációs készségek hanyatlása. Kommunikációs készségek hanyatlása. Iskolai számonkérés jellemzően írásbeli. Iskolai számonkérés jellemzően írásbeli. Ugyanakkor írásbeliség nyelvi színvonala is csökken. Ugyanakkor írásbeliség nyelvi színvonala is csökken. Szóbeli vizsgák színvonala egyre gyengébb. Szóbeli vizsgák színvonala egyre gyengébb.

5 Oktatási vitaaspektusok Kollektív céllal rendezett vita Kollektív céllal rendezett vita Dialógusokra épített vita Dialógusokra épített vita Konszenzusvita Konszenzusvita Ismeretszerző vita Ismeretszerző vita Problémafelvető és megoldó vita Problémafelvető és megoldó vita

6 A SCALE kutatásfejlesztési program Résztvevő országok: Résztvevő országok: Egyesült Királyság Egyesült Királyság Franciaország Franciaország Hollandia Hollandia Finnország Finnország Portugália Portugália Magyarország Magyarország

7 Mi a SCALE?  Egy eszköz, amely: Fejleszti a vitakészséget. Fejleszti a vitakészséget. Hozzáférhető a weben. Hozzáférhető a weben. Ösztönzi az együttműködésen és vitán alapuló tanulást. Ösztönzi az együttműködésen és vitán alapuló tanulást. Láthatóvá teszi a vita elemeit, grafikusan ábrázolva azt. Láthatóvá teszi a vita elemeit, grafikusan ábrázolva azt. Megtanít, hogy a dolgokat több nézőpontból vizsgáljuk. Megtanít, hogy a dolgokat több nézőpontból vizsgáljuk.

8 A DREW szoftver

9 A gráf:

10

11 SCALE a weben www.euroscale.net www.euroscale.net www.euroscale.net http://drew.scale.szamalk.hu/Drew/Sujet/Index.html http://drew.scale.szamalk.hu/Drew/Sujet/Index.html http://drew.scale.szamalk.hu/Drew/Sujet/Index.html


Letölteni ppt "Internetalapú intelligens eszköz fejlesztése az együttműködésen és vitán alapuló középiskolai tanulás segítésére."

Hasonló előadás


Google Hirdetések