Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta."— Előadás másolata:

1 Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban

2 A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta létre a Youth Service International szervezet két munkatársa, Richard Harill és Roger Landrum. DIA a közösségi tanulást (service learning), mint módszert és az önkéntesség elterjesztését tekintette alapfeladatának. A DIA közhasznú non-profit szervezet, melynek küldetése, hogy lehetőséget biztosítson fiatalok számára a demokratikus értékek és a hozzájuk kapcsolódó magatartásformák tapasztalatai úton történő elsajátítására. Ennek érdekében a DIA a közösségi tanulás segítségével kívánja fejleszteni a fiatalok állampolgári készségeit Magyarországon, és a környező régióban, valamint a döntéshozók, és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét kívánja a témára irányítani.

3 A KÖZÖD! program A KÖZÖD! program a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány hálózati programja. Magyarországon 2002-ben indult. A programban 14-25 éves fiatalok csoportjai vehetnek részt, akik rövid vagy hosszú távon közösségi önkéntes projekteket valósítanak meg környezetük, a helyi közösség érdekében.

4 A KÖZÖD! program elemei KÖZÖD! Pályázati Program, KÖZÖD! Iránytű Kampány, KÖZÖD! Találkozók, KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja.

5 AZ ÉLET ISKOLÁJA PROGRAM http://www.eletiskolaja.org/ http://www.eletiskolaja.org/ Az élet iskolája újszerű, Magyarországon először megjelenő komplex program, amely 2006 és 2009 között kísérleti jelleggel valósul meg. Célja 13-18 éves diákok szociális kompetenciáinak fejlesztése annak érdekében, hogy felkészüljenek saját jövőjük tudatos tervezésére és arra, hogy az iskola befejezése után sikerrel alakítsák életüket és valósítsák meg céljaikat. A program egyszerre szól a diákokhoz és tanárokhoz, akik egy speciális továbbképzésen vesznek részt, így szakmai támogatás mellett segíthetik diákjaikat abban, hogy aktív, céltudatos munkavállaló felnőttekké váljanak.

6 A DIA-modell

7 Önkéntesek az Észak-Magyarországi Régióban

8 Sikeres pályázati program FACTORY Hanggyár

9 Közösségfejlesztő módszer Miskolcon?? A Mural Moral és a Miskolci Mágnes csoport együttműködése

10 Borsodbótai Fiatalok (pici település nagy akarás)

11 Kulturális kavalkád

12 Nógrád megye, sikeres pályázati programok

13 10 éves a DIA 30,000 fiatal 300 önkéntes csoport 200 település 150 iskola 30 gyakornok több tucat konferencia és szakmai fórum országos és nemzetközi kutatások nemzetközi programok és együttműködések a programjaink mérése-értékelése 10 szakdolgozat 5 kiadvány 4 felsőoktatási intézmény 4 KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja 3 üzleti partner 2 Iránytű Kampány és mi még? rengeteg projekt, munka, siker, öröm, mosoly, és elsősorban hit a fiatalság erejében és jobbító szándékában


Letölteni ppt "Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések