Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta."— Előadás másolata:

1 Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban

2 A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta létre a Youth Service International szervezet két munkatársa, Richard Harill és Roger Landrum. DIA a közösségi tanulást (service learning), mint módszert és az önkéntesség elterjesztését tekintette alapfeladatának. A DIA közhasznú non-profit szervezet, melynek küldetése, hogy lehetőséget biztosítson fiatalok számára a demokratikus értékek és a hozzájuk kapcsolódó magatartásformák tapasztalatai úton történő elsajátítására. Ennek érdekében a DIA a közösségi tanulás segítségével kívánja fejleszteni a fiatalok állampolgári készségeit Magyarországon, és a környező régióban, valamint a döntéshozók, és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét kívánja a témára irányítani.

3 A KÖZÖD! program A KÖZÖD! program a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány hálózati programja. Magyarországon 2002-ben indult. A programban éves fiatalok csoportjai vehetnek részt, akik rövid vagy hosszú távon közösségi önkéntes projekteket valósítanak meg környezetük, a helyi közösség érdekében.

4 A KÖZÖD! program elemei KÖZÖD! Pályázati Program, KÖZÖD! Iránytű Kampány, KÖZÖD! Találkozók, KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja.

5 AZ ÉLET ISKOLÁJA PROGRAM Az élet iskolája újszerű, Magyarországon először megjelenő komplex program, amely 2006 és 2009 között kísérleti jelleggel valósul meg. Célja éves diákok szociális kompetenciáinak fejlesztése annak érdekében, hogy felkészüljenek saját jövőjük tudatos tervezésére és arra, hogy az iskola befejezése után sikerrel alakítsák életüket és valósítsák meg céljaikat. A program egyszerre szól a diákokhoz és tanárokhoz, akik egy speciális továbbképzésen vesznek részt, így szakmai támogatás mellett segíthetik diákjaikat abban, hogy aktív, céltudatos munkavállaló felnőttekké váljanak.

6 A DIA-modell

7 Önkéntesek az Észak-Magyarországi Régióban

8 Sikeres pályázati program FACTORY Hanggyár

9 Közösségfejlesztő módszer Miskolcon?? A Mural Moral és a Miskolci Mágnes csoport együttműködése

10 Borsodbótai Fiatalok (pici település nagy akarás)

11 Kulturális kavalkád

12 Nógrád megye, sikeres pályázati programok

13 10 éves a DIA 30,000 fiatal 300 önkéntes csoport 200 település 150 iskola 30 gyakornok több tucat konferencia és szakmai fórum országos és nemzetközi kutatások nemzetközi programok és együttműködések a programjaink mérése-értékelése 10 szakdolgozat 5 kiadvány 4 felsőoktatási intézmény 4 KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja 3 üzleti partner 2 Iránytű Kampány és mi még? rengeteg projekt, munka, siker, öröm, mosoly, és elsősorban hit a fiatalság erejében és jobbító szándékában


Letölteni ppt "Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések