Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Ifjúság 2000-2006 Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Ifjúság 2000-2006 Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését."— Előadás másolata:

1 Az Ifjúság 2000-2006 Program

2 Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését és egyéni tapasztalatszerzését eredményezi egy másik kultúrával való aktív találkozás során, és/vagy amely szervesen kapcsolódik és hozzájárul a közösség hosszú távú fejlődéséhez. A szervezeteknek érdeke és felelőssége fűződik a projekthez és a résztvevőkhöz. A projekt részét alkotja a résztvevő egyén és a szervezet fejlődési folyamatának.

3 Támogatási elvek A pályázati programok és a hozzájuk kapcsolódó források eszközök az egyén és a közösségek számára, tehát az öncélú, az utazásért, illetve a részvételért önmagáért létrehozott projekteket nem támogathatók. A források elsősorban a célcsoport (fiatalok) valós igényeit hivatottak szolgálni, és náluk kell, hogy hasznosuljanak. A “profi” programszervező szervezetek hasznos projekteket valósítanak meg, de a helyi közösségek hasonló tartalmú és színvonalú projektjei minden esetben elsőbbséget élveznek.

4 Eszközök az Ifjúság 2000-2006 Program alprogramjai, EUROMED, harmadik országok, határ menti együttműködés, továbbképzések, tréningek, tanulmányutak, szemináriumok.

5 Ifjúság 2000-2006 Program Fiatalok Európáért – nemzetközi ifjúsági cserék (15-25 éveseknek) Európai Önkéntes Szolgálat (18-25 éveseknek) Ifjúsági kezdeményezés, illetve Befektetés a Jövőbe (15-25 éveseknek) Fejlesztő Projektek (ifjúsági szakembereknek és kortárs segítőknek)

6 Az Ifjúság 2000-2006 Program prioritásai 2004-ben A hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi bevonását szolgáló projektek. Azok a projektek, amelyek céljaikkal, programjukkal és módszereikkel elősegítik egy tartós ifjúsági közösség kialakulását,,megmaradását és formálódását. Azok a projektek, amelyek elősegítik a regionális szintű együttműködéseket. Olyan szervezetek és koordinátorok szervezik, vezetik, akik részt vettek a Mobilitás közreműködésével szervezett képzéseken, felkészítéseken vagy tanácsadásokon. Ilyen képzések lehetnek az adott Alprogramhoz kapcsolódó fejlesztő programok, a GYISM által kötött kétoldalú tárcaközi egyezmények ifjúsági szakmai programjai.

7 Az Ifjúság 2000-2006 Program prioritásai 2004-ben Az adott projekt résztvevői elsősorban vidéken (azaz Budapesten kívül) élő fiatalok. Közvetlen kapcsolattal rendelkeznek a helyi közösséggel. A pályázatok elbírálásánál előnyt élvezhetnek továbbá az olyan projektek, amelyek(et): –először pályázó közösségek valósítanak meg; –multiplikáló hatással bírnak; –újszerű ötleten alapulnak; –a 2004-ben csatlakozó 10 ország közösségeivel valósulnak meg; –a vállalkozó szellem, a kezdeményezőkészség fejlesztését szolgálják; –hosszabb távú, fenntartható, esetleg önfenntartóvá fejleszthető programot indítanak el; –informális csoportok valósítanak meg; –a sport általi nevelés pedagógiai módszerét alkalmazzák.

8 A Nemzetközi Programok Tanácsa a hátrányos helyzetet az alábbiak szerint határozta meg: állami gondozottak, munkanélküli fiatalok, fogyatékos fiatalok (egészségkárosodott is), kisebbségek, iskolarendszerből kiesett fiatalok, (volt) szenvedélybeteg fiatalok, ifjúsági bűnözésből reintegrálódó fiatalok, hátrányos településeken élő fiatalok, egyszülős családok, munkanélküli szülők, fogyatékos szülők gyermekei.

9 Beadási határidők: február 1. április 1. június 1. szeptember 1. november 1.

10 További információk : Mobilitás Információs Iroda 1024 Budapest, Zivatar utca 1-3. Tel.:061 438 10 53 Kék szám (hétköznap 14-18 óra között): 0640 20 00 21 E-mail: eurodesk@mobilitas.hu, magyarorszag@eurodesk.orgeurodesk@mobilitas.hu magyarorszag@eurodesk.org Honlap: www.mobilitas.huwww.mobilitas.hu

11 A Mobilitás havonta megjelenő ingyenes hírlevele.


Letölteni ppt "Az Ifjúság 2000-2006 Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését."

Hasonló előadás


Google Hirdetések