Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az 1-7-7 szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az 1-7-7 szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak."— Előadás másolata:

1 Az 1-7-7 szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak 16 bábujavan kezdésnél: egy király, egy királynõ, két bástya, két futó, két huszár és nyolc gyalog.bábuja 2.A játék céljaA játék célja, hogy az ellenfél királyát olyan helyzetbe kényszerítse, melyben az meg van támadva és ez a támadás az ellenfél semmilyen következõ szabályos lépésével sem hárítható. Az a játékos amelyik ezt eléri, "bemattolja" ellenfelét, és ezzel megnyeri a játszmát. Az ellenfél, aki a mattot kapta, elvesztette a játszmát.mattot 3.A játék kezdeteA játékot az alábbi ábra alapján felálított 8x8-as sakktáblán kezdjük. A világos bábukat irányító játékos lép elõször, ezt követõen a játékosok feltváltva lépnek. 4.SakkóraA sakkóra egy bizonyos idohatáron belül tartja a játszma hosszát. Az óra mindkét játékos gondolkodási idejét külön-külön méri. Ha kifutsz a megadott idõbõl, elveszted a partit, tehát idõdet jól be kell osztanod.

2 5. A játék menete A lépés azt jelenti, hogy az egyik saját bábunkat egy másik mezõre helyezzük a bábok menetmódjának megfelelõen. Egyetlen bábbal sem léphetünk olyan mezõre, melyen ugyanolyan színû báb áll mint amelyikkel lépni szeretnénk. Ha olyan mezõre lépünk, melyet ellentétes színû foglalt addig el, akkor azt leütjük és ugyanazon lépés részeként eltávolítjuk a sakktábláról.bábok menetmódjának 6. Speciális lépések Sáncolás Ha a körülmények megengedik, a bástya és a király egyszerre is mozoghat: a királyt eredeti helyérol két mezovel elmozdítjuk, valamelyik, a királlyal azonos soron elhelyezkedo bástya irányába s ezután a megfelelo bástyát arra a király melletti mezore helyezzük, melyet a király ezt megelozoen átlépett. 7. A játék vége Gyõzelem A játszmát az a játékos nyeri, aki bemattolta az ellenfél királyát. akinek ellenfele feladja a partit.

3 Az 1-7-7 szabály megfelelő Nem lehet dobni kockával Nem lehet húzni kártyát Nem léphetsz a bábukkal ahova akarsz Nem léphetsz a bábukkal amikor akarsz Csak egyszer mehetsz Csak a fekete-fehér mezóken mozoghatunk Csak ketten játszhatnak


Letölteni ppt "Az 1-7-7 szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések