Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Leírás Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekhez kapcsolva.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Leírás Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekhez kapcsolva."— Előadás másolata:

1

2 Leírás Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekhez kapcsolva az Ipoly érintett szakaszát és ártereit Működési területe kiterjed Budapestre, Pest, Komárom- Esztergom és Fejér megyére Igazgatósága Budapesten a Jókai-kertben van, de székhelye Esztergom. Számos állat- és növényfaj csak itt él Magyarországon. A ritka, kipusztuló félben lévő fajok mentésére több programot kezdtek el.

3 Földrajzi tájegységei Két nagy hegyvidéke: Börzsöny és a Dunazug-hegység északkeleti része: Visegrádi-hegység, Pilis, Budai-hegység A hegyvidékeket a Dunakanyar választja el egymástól. A nemzeti park magyar részéhez tartozik még: Középső Ipoly-völgy: –Balassagyarmat, –Patak, –Dejtár, –Ipolyvece, –Drégelypalánk, –Hont; Alsó Ipoly-völgy: –Ipolydamásd, –Szob

4 ● Duna-Ipoly Nemzeti Park

5 Jellegzetességei Növényzet: - havasalji rózsa Állatvilág: - Álkérész - Sárgahasú unka - Lábatlan gyík

6 Ezeken a webcímeken tovább böngészhetsz: –http://www.dinpi.hu/http://www.dinpi.hu/ –http://www.vendegvaro.hu/Duna-Ipoly-Nemzeti-Parkhttp://www.vendegvaro.hu/Duna-Ipoly-Nemzeti-Park –http://www.foek.hu/zsibongo/termve/np/dinp.htmhttp://www.foek.hu/zsibongo/termve/np/dinp.htm –http://old.bjg.hu/kirandulas/OlgaKoPe/nemzpark/duipn p/duipnpt.htmhttp://old.bjg.hu/kirandulas/OlgaKoPe/nemzpark/duipn p/duipnpt.htm –http://www.utazzitthon.hu/duna-ipoly-nemzeti- park.htmlhttp://www.utazzitthon.hu/duna-ipoly-nemzeti- park.html


Letölteni ppt "Leírás Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekhez kapcsolva."

Hasonló előadás


Google Hirdetések