Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 2007.Nagy Mihály Sík.Félsík.  2007.Nagy Mihály Sík  A sík grafikus megjelenítése A görög ábécé kisbetűit használjuk a sík megnevezésére: α, β, γ,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " 2007.Nagy Mihály Sík.Félsík.  2007.Nagy Mihály Sík  A sík grafikus megjelenítése A görög ábécé kisbetűit használjuk a sík megnevezésére: α, β, γ,"— Előadás másolata:

1  2007.Nagy Mihály Sík.Félsík

2  2007.Nagy Mihály Sík  A sík grafikus megjelenítése A görög ábécé kisbetűit használjuk a sík megnevezésére: α, β, γ, stb. A téglatestet 6 síklap határolja. A sík végtelen sok pontot tartalmaz M N

3  2007.Nagy Mihály Pont és sík kölcsönös helyzetei β AB A  β és B  β (Az A és B pont a β síkban van) C D C, D  (A C és D pontok nincsenek a  síkban)  Ha három vagy több pont ugyanabban a síkban van, akkor egy síkban fekvő vagy koplanáris pontoknak nevezzük. Ellenkező esetben nem egy síkban levő vagy nem koplanáris pontokról beszélünk.

4  2007.Nagy Mihály Egyenes és sík kölcsönös helyzetei  d d  (A d egyenes az  síkban van)  d=d  d d  (A d egyenes nincs az  síkban)  d=  d A   d={A} (A d egyenes metszi a síkot az A pontban)

5  2007.Nagy Mihály Félsík  A B d d . A d egyenes az  síkot két félsíkra osztja. (d,A – az A pontot tartalmazó nyílt félsík [d,A – az A pontot tartalmazó zárt félsík (d,B – a B pontot tartalmazó nyílt félegyenes [d,B – a B pontot tartalmazó zárt félegyenes A d egyenes a félsíkokat határoló egyenes. Ha a d hozzátartozika félsíkhoz, akkor zárt félsíkról beszélünk. A d egyenes csak az egyik félsíkhoz tartozhat. A másik félsík csak nyílt lehet. Egy egyenes a síkot mindig két félsíkra osztja.

6  2007.Nagy Mihály Két egyenes kölcsönös helyzete a térben  a b a  b= , párhuzamos egyenesek Két párhuzamos egyenes mindig ugyanabban a sikban van. A a b  a  b={A}, metsző egyenesek Két mrtsző egyenes mindig egy síkban van.  a b a  b= , a és b nincsenek egy síkban. Ezek kitérő egyenesek.

7  2007.Nagy Mihály VÉGE Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt " 2007.Nagy Mihály Sík.Félsík.  2007.Nagy Mihály Sík  A sík grafikus megjelenítése A görög ábécé kisbetűit használjuk a sík megnevezésére: α, β, γ,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések