Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Debreceni Botanikus Kert 1928-ban alapították meg az új füvészkertet. Az alapítók között volt Soó Rezső,Greguss Pál, Rerrich Béla és Schneider József.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Debreceni Botanikus Kert 1928-ban alapították meg az új füvészkertet. Az alapítók között volt Soó Rezső,Greguss Pál, Rerrich Béla és Schneider József."— Előadás másolata:

1 Debreceni Botanikus Kert 1928-ban alapították meg az új füvészkertet. Az alapítók között volt Soó Rezső,Greguss Pál, Rerrich Béla és Schneider József. A kert céljául tudományos és esztétikai feladatokat tűztek ki.

2 Soó Rezső Greguss Pál Rerrich Béla

3 Séta a botanikus kertben A Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének területi elhelyezkedése és kialakítása speciális, a tudományegyetem területén a hátsó 13,7 hektáros területen helyezkedik el. A gyűjtemény mintegy 8000 növényfajt mutat be.

4

5 Vissza

6 Közönséges boróka Kolorádói jegenyefenyő Ezüstfenyő Vissza

7 Tó és környéke

8 Tündérrózsa Vízitök Mocsárciprus Mocsárciprus légzőgyökerei Vissza

9 Diószegi Sámuel és Fazekas Mihály mészkő szobra Több száz éves kocsányos tölgy Vissza

10 Szárazságtűrő növények Aprólevelű akác Ujjas Juhar Kínai szárnyasdió Vissza

11 Obszervatórium Atlaszcédrus

12 Kínai MamutfenyőSárgafenyő

13 Kora tavaszi növények Sáfrány Tavaszi tőzike Tulipánfa Vissza

14 Pálmaház Szágópálma Murvafürt Mimóza

15 Kancsóka Orchideák Vissza

16 Kaktuszok Vissza

17 Előadást készítette: Kalászi Marianna, Rácz Fruzsina, Némethy Dóra Tóth Árpád Gimnázium Felkészítő tanárok: Dr. Szűcsné Kerti Anita, Dr. Budayné dr.Kálóczi Ildikó Az anyaghoz saját és a botanikus kert honlapján lévő fotókat használtuk fel. A prezentáció készült Papp László, a botanikus kert igazgatója beszéde (KEOP-6.1.0/A fakultatív programja a Diószegi Sámuel Emléknapon, 2009. május 18.) és a honlap (www.botkert.unideb.hu) alapján.www.botkert.unideb.hu Ha szereted a természetet és ha pihenésre vágysz, keresd fel a Debreceni Botanikus Kertet, melyben gyönyörű növényekre találsz.


Letölteni ppt "Debreceni Botanikus Kert 1928-ban alapították meg az új füvészkertet. Az alapítók között volt Soó Rezső,Greguss Pál, Rerrich Béla és Schneider József."

Hasonló előadás


Google Hirdetések