Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz 2012. augusztus 23.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz 2012. augusztus 23."— Előadás másolata:

1 Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz 2012. augusztus 23.

2 Az intézményről röviden Az intézmény 3 telephelyen működik: A Kossuth u. 13. sz. alatt a 6-8. évfolyamok,

3 a Márvány u. 4. sz. alatt az 1-5. évfolyamok,

4 a Kossuth utcáról nyíló Burcsellás közben a könyvtár, a tornaterem és a képzőművészeti műhely található.

5 Intézményünk gyermekközpontú, korszerű alapműveltséget nyújtó, több mint 130 éves, nagy múlttal rendelkező iskola. Tanulóink beiskolázása több pólusú: részben a tehetséggondozást (emelt szintű testnevelés oktatás), részben a sajátos nevelési igényű tanulók integrált nevelését, részben a kisebbségi oktatást szolgálja.

6 A Pressley Ridge Magyarország Alapítvánnyal kialakult együttműködésünk keretében 2010/11. tanévtől felmenő rendszerben bevezettük a Re-EDucation (magatartási- és viselkedésminták újratanítása) nevelési filozófiára épülő, magatartás- és viselkedési nehézséggel küzdő gyerekek oktatási és nevelési programját.

7 A modell bevezetésével az iskola olyan módszer alkalmazását biztosítja, miáltal az érzelmileg zavart és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek képessé válnak tanulmányaik sikeres befejezésére. A modell ismerete elengedhetetlen az intézményben folyó munkához, ezért a következőkben röviden összefoglaljuk a mindennapi munkához szükséges ismereteket.

8 Az osztály közösen határozza meg a mindennapi iskolai életükre vonatkozó szabályokat, elvárásokat. Ezek alapján tűzik ki az osztályok saját csoport céljaikat. A szülőkkel és a gyerekekkel közösen megfogalmazunk egy szerződést, amely a következő negyedév feladatait tartalmazza a tanuló számára. Ezek alapján tűzik ki a tanulók saját egyéni céljaikat.

9 A tanítási nap mindig a napindító beszélgető körrel: a napi célok, feladatok meghatározásával indul, a nap végén pedig az értékelő beszélgető körrel: a célok megvalósulásának értékelésével, egyéni és csoportos visszajelzésekkel zárul. A tanulók minden tanóra végén röviden értékelik céljaik elérését.

10 Beszélgetőkör az 5.a osztályban

11 Magatartási menedzsment rendszer életre nevelő program: a gyerekek a céljaik teljesítéséért minden tanórán virtuális pénzt: „Aranyat” keresnek. Keresetüket egyéni értéklelő lapon rögzítik. Hetente alkalmuk nyílik, hogy a megkeresett pénzükért az iskolai „Aranybánya” boltban tárgyakat vásároljanak vagy az iskolai által szervezett programokon részt vegyenek.

12 Önkéntes segítőket várunk: Közös munkára…

13 Kreatív játékra…

14 Focizásra…

15 Beszélgetésre…

16 Amit nyújtunk: A hallgató megtapasztalhatja, mit jelentenek a médiában az olyan, gyakran hallható fogalmak, mint a „sajátos nevelési igény”, az „integrált oktatás”, vagy a „hátrányos helyzet”. Megtapasztalhatja, hogy az alapvető jogok, mint az esélyegyenlőség vagy az ingyenes alapfokú oktatáshoz való jog, hogyan realizálódnak egy kisgyermek számára.

17 Amit a hallgatótól várunk: Legyen közvetlen és türelmes Legyen nyitott a roma kultúra felé Legyen elfogadó Legyen pontos A munkaidő: Kivételes esetektől eltekintve hétköznap 7.30 és 16.00 között az intézmény csengetési rendjéhez igazodva.

18 Szeretettel várunk! Intézményi kapcsolattartó: Kaszáné Tóth Katalin gyermek- és ifjúságvédelmi felelős kaszanekati@gmail.com


Letölteni ppt "Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz 2012. augusztus 23."

Hasonló előadás


Google Hirdetések