Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Győr Pláza e-mail: szinester.gyorplaza@maltai.hu Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Győr Pláza e-mail: szinester.gyorplaza@maltai.hu Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr."— Előadás másolata:

1 Győr Pláza e-mail: szinester.gyorplaza@maltai.hu
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr Pláza

2 Mi ez a hely, és kikkel foglalkozunk?
A Színestér, egy a Győr Plázában működő közösségi tér, ahol különböző szolgáltatásokat lehet igénybe venni, teljesen ingyenesen. Azokkal a hozzánk betérők fiatalokkal foglalkozunk, akik betöltötték a 12. életévüket, és valamilyen formában már találkoztak, a szenvedélybetegségeket okozó szerek valamelyikével. Programjainkon keresztül végzünk, prevenciós, illetve ártalomcsökkentő tevékenységet. „Intézményünk” hétfőtől szombatig 14 és 20 óra között tart nyitva. Az említett időszakban várjunk az önkéntes hallgatókat és kifejezetten örülünk a szombati részvételnek is!

3 A szolgáltatás jellege
A szolgáltatás alacsonyküszöbű a szó jelentése: szolgáltatás igénybevételének szinte nincs feltétele Jellemzői: Térítésmentes Könnyen elérhető Önkéntesen igénybe vehető Sokak által igénybe vehető Nincsenek szigorú elvárások Nem követelmény az absztinencia (szermentesség) Nem feltétel a betegbiztosítás Anonimitás (kódrendszer….)

4 Célok Több irányú: Igyekszünk hasznos szabadidős lehetőségeket kínálni
Ismeretek adunk át mindarról, amit fontosnak tartunk, vagy amire igény mutatkozik Egyéni, és csoportos konzultációkat vezetünk, annak érdekében, hogy segíthessünk, a különböző problémák megoldásában A látogató fiatalokkal való kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, szükség esetén az ellátási rendszerben való továbbirányítás A kábítószer-használat gyakoriságának illetve az ártalmainak a mérséklése Mentális zavarok és családi problémák szűrése és kezelése

5 Közvetett prevenciós technikák:
értékeket mutatunk meg példaképeket állítunk a fiatalok elé segítünk a bennük rejlő értékek felkutatásában, tudatosításában (tehetséggondozás) Modern egészségfejlesztési szemlélet: Nem azon van a hangsúly hogy mit ne csináljunk (ne drogozz!), hanem hogy mit csináljunk (egészségesen élj!)

6 Programok Játék idő Rejtvénysarok - olvasósarok Korrepetálás
Folyamatos tevékenységek: Játék idő Rejtvénysarok - olvasósarok Korrepetálás Szülő szusszanó Közösségi programok: Sport szombat Kulturális és egészségfejlesztő programok Klubfoglalkozások: Hétfő: Önismereti foglalkozás Kedd: Filmklub Szerda: Komp Kvíz Csütörtök: Sport és egészség klub Péntek: Kézműves foglalkozás

7 Egyéb Szolgáltatások Önkéntesek fogadása Oktatási intézmények
hallgatóinak fogadása terepgyakorlat eltöltése céljából Rendezvények szervezése és lebonyolítása a bevásárlóközpontnak

8 Szükséges készségek Nyitottság Rugalmasság Csapatmunka Kreativitás
Stressz tűrés Rögtönzés Empátia Tolerancia Figyelem Előítélet mentesség Kezdeményező készség Jó kommunikációs készség

9 Mi az, amit nálunk „kapni” lehet
Az előbb említett készségekben való fejlődési lehetőség Szervezési, és adminisztratív feladatokba van lehetőség beletekinteni, és ezekben természetesen részt is lehet venni. Remek „kikapcsolódási lehetőséget” is biztosítunk, hiszen játszani öröm Folyamatos segítséget nyújtunk, a feladatokhoz Kiváló alkalom ez arra, hogy az ember kipróbálja magát, hogy tud bánni a fiatalokkal, mert ez életre szóló tapasztalatot jelent.

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Győr Pláza e-mail: szinester.gyorplaza@maltai.hu Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr."

Hasonló előadás


Google Hirdetések