Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest mint világváros Németh Ákos[RPII]. Természeti adottságok A fővárost a Duna szeli ketté. Keleti oldalán a Pesti-síkság, a nyugatin a Budai-hegység.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest mint világváros Németh Ákos[RPII]. Természeti adottságok A fővárost a Duna szeli ketté. Keleti oldalán a Pesti-síkság, a nyugatin a Budai-hegység."— Előadás másolata:

1 Budapest mint világváros Németh Ákos[RPII]

2 Természeti adottságok A fővárost a Duna szeli ketté. Keleti oldalán a Pesti-síkság, a nyugatin a Budai-hegység található. A fővárost a Duna szeli ketté. Keleti oldalán a Pesti-síkság, a nyugatin a Budai-hegység található. A Budai-hegységet a kéregmozgások összetördelték, a törésvonalakon hévforrások fakadtak. A Budai-hegységet a kéregmozgások összetördelték, a törésvonalakon hévforrások fakadtak. A Pesti-síkság felszínét üledék borítja: A Pesti-síkság felszínét üledék borítja: folyami homok, kavics, futóhomok. folyami homok, kavics, futóhomok.

3 Városszerkezet Az ország kulturális központja a Várnegyed.Az ország kulturális központja a Várnegyed. A világ kulturális örökségei: Gellért-hegy, Országház, Belvárosi templom.A világ kulturális örökségei: Gellért-hegy, Országház, Belvárosi templom. A városmag munkahelyei: szállodák, irodaházak, banképületek.A városmag munkahelyei: szállodák, irodaházak, banképületek.

4 Nevezetességek Turisztikai szempontból is jelentős látnivalók Budapest legrégibb hídjai:Turisztikai szempontból is jelentős látnivalók Budapest legrégibb hídjai: Széchenyi lánchíd, Margit híd, Szabadság híd, Erzsébet híd.Széchenyi lánchíd, Margit híd, Szabadság híd, Erzsébet híd.

5 Nevezetességek Budapest világhírű gyógyfürdőváros.Budapest világhírű gyógyfürdőváros. A város legfelkapottabb és leghíresebb bevásárló-utcája a Váci utca.A város legfelkapottabb és leghíresebb bevásárló-utcája a Váci utca.

6 Közlekedés Budapest az ország közlekedési centruma.Budapest az ország közlekedési centruma. 11 féle közlekedési eszközzel találkozhatunk.11 féle közlekedési eszközzel találkozhatunk.

7 Közlekedés Budapest főbb pályaudvarai: Keleti pályaudvar, Nyugati pályaudvar, Déli pályaudvar.Budapest főbb pályaudvarai: Keleti pályaudvar, Nyugati pályaudvar, Déli pályaudvar.

8 Kulturális intézmények Legfontosabb múzeumok:Legfontosabb múzeumok: Magyar Nemzeti Múzeum,Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria,Magyar Nemzeti Galéria, Szépművészeti Múzeum.Szépművészeti Múzeum.

9 Kulturális intézmények Könyvtárak:Könyvtárak: Országos Széchenyi Könyvtár,Országos Széchenyi Könyvtár, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár,Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Országgyűlési Könyvtár.Országgyűlési Könyvtár.


Letölteni ppt "Budapest mint világváros Németh Ákos[RPII]. Természeti adottságok A fővárost a Duna szeli ketté. Keleti oldalán a Pesti-síkság, a nyugatin a Budai-hegység."

Hasonló előadás


Google Hirdetések