Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Szomjas kacsa Készítette: Németh Katalin …. 2 Szomjas kacsa A klasszikus tudományos játékok közé tartozik a szomjas kacsa. Működéséhez nem kell elektromosság,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Szomjas kacsa Készítette: Németh Katalin …. 2 Szomjas kacsa A klasszikus tudományos játékok közé tartozik a szomjas kacsa. Működéséhez nem kell elektromosság,"— Előadás másolata:

1 1 Szomjas kacsa Készítette: Németh Katalin …

2 2 Szomjas kacsa A klasszikus tudományos játékok közé tartozik a szomjas kacsa. Működéséhez nem kell elektromosság, nincs benne elrejtve rugó, de nem is örökmozgó.

3 3 Hogyan lehet mozgásba hozni? Megmutatjuk neki, hogyan kell inni és a csőrét vízbe mártjuk. Ha így sem akar, akkor az egész fejét bevizezzük.

4 4 A kacsa felépítése I.A kacsa egy hosszú üvegcsőhöz kapcsolódó két üveggömbből épül fel. II.A fej üveggömbjéből egy vékony üvegcsőr áll ki, amely nedvszívó textíliával van bevonva. III.A tartályban színezett éter van, amely nagyon jól párolog.

5 5

6 6 Válaszok Jó, ha illenek egymáshoz a színek Ha a háttér és a betűszín között kicsi a kontraszt, akkor nehezen lehet olvasni Ezért olyan színeket kell választani, amik között nagy a kontraszt Pl. –Jó: sötétkék és fehér –Rossz: piros és sárga Ha kép a háttér, akkor a szöveg dobozát megfelelő színnel kell kitölteni, hogy elkülönüljön a háttértől. Talpatlan betűtípus


Letölteni ppt "1 Szomjas kacsa Készítette: Németh Katalin …. 2 Szomjas kacsa A klasszikus tudományos játékok közé tartozik a szomjas kacsa. Működéséhez nem kell elektromosság,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések