Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.11.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.11."— Előadás másolata:

1 Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.11

2 Nyomtatók Nyomtatók típusai : -mátrix -tintasugaras -lézer

3 Nyomtatók Nyomtatók paraméterei: -Felbontás (dpi) -Nyomtatási sebesség (lap/ perc, karakter/másodperc) -Illeszkedés, csatlakozás (LPT,USB,Bluetooth)

4 Összehasonlítás 4-9Ft/lapCsendes300-1200dpi4-16lap/percLézer 7-15Ft/lapLegcsendesebb300-1200dpiFekete:2-5 lap /perc Színes: 0,5-3 lap /perc Tintasugaras 0,2-1Ft /lapLegjzajosabb200-360dpi130-300 karakter /sec Mátrix költségzajfelbontássebességnyomtató

5 Mátrixnyomtató, működés A mátrixnyomtatók írófeje több, egymás felett, rendszerint egy sorban elhelyezkedő, apró, kb. 0,5 x 0,5 mm- es apró tűkböl áll. Működés közben a fej adott sebességgel halad el a festékszalag előtt. Amikor karakter kirajzolása szükséges, a tűkre kalapácsok ütnek rá, és a tűk a festékes szalagon keresztül nyomot hagynak a papíron. A szalag a papír és a tűk között fut.

6 Tintasugaras nyomtató, működés  Bubble jet: - fúvókák - tinta - buborék.  Piezo kristályos: -Piezo kristály -feszültség -kilöki a kamrából a tintacseppet  ( Thermal-Ink-Jet:) - tinta -több száz fokrara felmelegítik -hőtágulás

7 Tintasugaras nyomtató, működés - Bubble jet: A fúvókának elõkamrája van, és úgy alakították ki, hogy a kimeneti nyílásnál mindig jelen van egy buborék. A buborék segíti elszakadni a cseppet az előkamrában lévő tintától. - Piezo kristályos: A fúvóka előkamrájában egy kristály található, amely a rákapcsolt feszültség hatására megváltoztatja az alakját (piezohatás), és kilöki a kamrából a tintacseppet. (- Thermal-Ink-Jet:) az előkamrában lévő tintát egy ellenállás segítségével több száz fokra melegítik fel, s az a hőtágulás elvei szerint kitágul, és így kilökődik a tintacsepp.

8 Lézernyomtató, működés Gyenge lézersugárral vagy LED-sorral a számítógép irányításával elektromosan feltöltött szelén félvezetőréteggel bevont henger felületére rajzolja pontokból a jeleket és a grafikákat. A koncentrált fény hatására a megfelelő helyen megszűnik a henger felszínének töltése. A műanyag alapú festék a töltéssel rendelkező helyeken a forgódobra tapad, majd onnan a hozzásimuló papírra átragad, amelyre pedig mintegy 200 Celsius fokos hőmérsékleten ráégeti egy mángorlószerű henger pár.


Letölteni ppt "Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.11."

Hasonló előadás


Google Hirdetések