Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összefoglalás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összefoglalás."— Előadás másolata:

1 Összefoglalás

2 Billentyűzet, monitor 1.) Pár szóban foglald össze az írás történetét.
2.) Mi fűzhető Johannes Gutenberg nevéhez? 3.) Mi motiválhatta az írógép kitalálását? 4.) Mikor jelentek meg az első írógépek? 5.) Miért lehet gyors a „gépírás”? 6.) Milyen előnyei vannak a gépírásnak? 7.) Milyen periféria a billentyűzet?

3 Billentyűzet, monitor 8.) Milyen az adatáramlás iránya?
9.) Mikor küld a gép „üzenetet” a billentyűzetnek? 10.) Hogyan jeleníthető ez meg? 11.) Hány nyomógombos billentyűzetek vannak? 12.) Hogy nevezzük azt az elrendezést, amiben a nyomógombok vannak?

4 Billentyűzet, monitor 13.) Mi a billentyűzet 3 fő része?
14.) Sorolj fel 5 billentyűt, és írd le mire használható! 15.) Mi a különbség a Backspace és Del törlése között? 16.) Kurzormozgató billentyűket mire használjuk? 17.) Hány karaktert tud tárolni a billentyűzet puffere?

5 Billentyűzet, monitor 18.) Mire használjuk a billentyűzet pufferét?
19.) Milyen memóriakezelést használ? 20.) Hogyan csoportosítanád a billentyűzeteket? 21.) Milyen csatlakozókkal lehet összekapcsolni a géppel?

6 Billentyűzet, monitor 1.) Mikor jelentek meg az első monitorok?
2.) Milyen periféria? 3.) Miket írtak ki a képernyőre? 4.) A mostanira hasonlító monitorok mikor jelentek meg? 5.) Mire szolgál a videókártya? 6.) Milyen videókártyákat ismersz? 7.) Milyen fajta monitorokat ismersz?

7 Billentyűzet, monitor 8.) Milyen jellemzői vannak egy monitornak?
9.) Milyen képátlós monitorokat ismersz? 10.) Röviden ismertesd a monitorok működését! 11.) Másodpercenként hány képet látunk? 12.) Mit jelent a képfrissítési gyakoriság? 13.) Hogyan épülnek fel a többmonitoros képek?

8 Egér, nyomtató 1.) Milyen eszköz az egér?
2.) Milyen módokkal csatlakozhat? 3.) Hány gombot találhatunk egy egéren? 4.) Sorolj föl műveleteket! 5.) Hogyan érzékeli az elmozdulást? 6.) Milyen egyéb eszközöket ismersz még?

9 Egér, nyomtató 1.) Milyen periféria nyomtató?
2.) Milyen nyomtatókat ismersz? 3.) Mi jellemző a karakteres nyomtatásra? 4.) Mi jellemző a grafikus nyomtatásra? 5.) Hogyan működnek a mátrix nyomtatók? 6.) Hogyan működnek a tintasugaras nyomtatók? 7.) Hogyan működnek a lézer nyomtatók?

10 Egér, nyomtató 8.) Milyen kellékanyagokat ismersz?
9.) Sorolj föl speciális nyomtatókat! 10.) Mit tud egy multifunkciós készülék?

11 Mágneses tárolók 1.) Milyen eszközök?
2.) Tartósan vagy csak rövid ideig tárolják az adatokat? 3.) Rakd sorrendbe a tárolókat! Kezdd a „legöregebbel”: mágnesdobos, mágnesszalagos, mágnesgyűrűs 4.) Mágneslemezes tárolóknak 2 fajtája van. Melyek ezek?

12 Mágneses tárolók 5.) Milyen paraméterei vannak egy merevlemeznek?
6.) Milyen hajlékonylemezes tárolókat ismersz? 7.) Hogy épül fel egy „kis”-lemez? 8.) Mire kell vigyázni a tárolásnál? 9.) Milyen fájl rendszereket ismersz? 10.) Milyen műveleteket ismersz? 11.) Milyen sérülések lehetségesek?

13 Optikai tárolók 1.) Milyen átmérőjű lemezeket ismersz?
2.) Mikor jelentek meg az első CD-k? 3.) Mi volt a cél ezekkel az eszközökkel? 4.) Pár szóban foglald össze a gyártási eljárást? 5.) Ismertesd a CD szerkezetét! (rajz) 6.) A szabványokat tartalmazó könyveket hogyan nevezték el?

14 Optikai tárolók 7.) Ismertesd a CD olvasó felépítését!
8.) Milyen CD-k vannak? 9.) Mi jellemző a csak olvasható lemezekre? 10.) Mi jellemző az egyszer írható lemezekre? 11.) Mi jellemző az újraírható lemezekre? 12.) Milyen DVD fajtákat ismersz? 13.) Mire használható a Mini Disc?

15 Optikai tárolók 14.) Mire valók a régió kódok?

16 Processzorok 1.) Mi a CPU? 2.) Milyen részei vannak?
3.) Mi jellemző a processzorokra? 4.) Sorolj fel proci gyártókat!

17 Processzorok 5.) Mi jellemző a következő procikra? 8088 8086 80286
80386 80486 Pentium PentiumPro MMX Pentium II Pentium II Xeon Celeron Pentium III Pentium IV

18 Processzorok 6.) Mi jellemző ezekre a procikra? K5 K6 K6-2 K6- III
Athlon Duron Thunderbird


Letölteni ppt "Összefoglalás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések