Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan."— Előadás másolata:

1

2 Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan megjelenik. Folyamatosan növekvő árak a jellemzőek. Itt a „jó érzékű befektetők kezdenek vásárolni. Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan megjelenik. Folyamatosan növekvő árak a jellemzőek. Itt a „jó érzékű befektetők kezdenek vásárolni. Kiterjeszkedés: itt már az emelkedő árak sok befektetőt vásárlásra ösztönöznek. Ezért az árak lendületesebben emelkednek.( Meredekebb diagramm) Kiterjeszkedés: itt már az emelkedő árak sok befektetőt vásárlásra ösztönöznek. Ezért az árak lendületesebben emelkednek.( Meredekebb diagramm) Szétterülés szakasza: a piaci szereplők többsége, vásárol ezen közben a felhalmozás szakaszában vásárlók már „zárják pozíciójukat ”, realizálják hasznukat. A kínálat kezd növekedni, a növekedés lelassul, majd megáll. Szétterülés szakasza: a piaci szereplők többsége, vásárol ezen közben a felhalmozás szakaszában vásárlók már „zárják pozíciójukat ”, realizálják hasznukat. A kínálat kezd növekedni, a növekedés lelassul, majd megáll. Egy ököl szabály: A trendvonalat áttörve az árfolyam, vagy egy új csatornát épít ki, vagy egy akár 60%-ot elérő korrekció ( emelkedő trendben csökkenő ár) következik be. Egy ököl szabály: A trendvonalat áttörve az árfolyam, vagy egy új csatornát épít ki, vagy egy akár 60%-ot elérő korrekció ( emelkedő trendben csökkenő ár) következik be.

3 Siker a tőzsdén A/8 Jelenségek: A kerek „ számok” lélektani határok. Itt gyakoriak az „ automatikus” megbízások. A kerek „ számok” lélektani határok. Itt gyakoriak az „ automatikus” megbízások.

4 Siker a tőzsdén A/8 Rés: emelkedő trend esetén, az előző napi ártartomány felett árfolyamrés keletkezik és efelett alakul ki a mai ártartomány Rések, a trendek szolgálatában: Átmeneti rés: érdektelenség övezte piacon látjuk gyorsan betöltődik Átmeneti rés: érdektelenség övezte piacon látjuk gyorsan betöltődik Kitörési rés Szökési rés Kimerülési rés

5 Siker a tőzsdén A/8 Relatív erősségi index (RSI) Az index %-os formában mutatja. Kiszámítása: pl. (21 napos periódust figyelembe véve) RS= 21 napi felső zárások átlaga /21 napi alsó zárások átlaga RSI= 1- (100/ (1+RS))

6

7 Mit és hogyan jelez ? Jelzi a csúcs és mélypontokat. A 80% feletti csúcspontokat jelez, a 30-35% alatti mélypontot jelez. Jelzi a csúcs és mélypontokat. A 80% feletti csúcspontokat jelez, a 30-35% alatti mélypontot jelez. Az érvényes trendet akkor erősíti meg, ha a chart alakzatával megegyező keletkezik az RSI indexen. Az érvényes trendet akkor erősíti meg, ha a chart alakzatával megegyező keletkezik az RSI indexen. Változást erősíti, ha az RSI az előző momentumot (előző csúcsot vagy mélypontot meghaladja. Változást erősíti, ha az RSI az előző momentumot (előző csúcsot vagy mélypontot meghaladja. Gyakran szoktuk összekötni az RSI maximumait vagy minimumait. Ezen trendek átlépése megadja a vételi,vagy eladási jelzést.

8 Előzetes A következő alkalommal egy páratlan módszert mutatunk be, amit a világon csak kevesen alkalmaznak a napi elemzéseikben: A point and figure chart, az o-x diagram. A képekre kattinva bővebb információ_>>


Letölteni ppt "Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések