Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás."— Előadás másolata:

1 Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás.
A minimum és a maximum ár közötti értéket jelenti. A volatilitás és a ternd között nincs egyenes arányosság. Volatilitás változás növekvő és csökkenő terndben egyaránt bekövetkezhet. Mind „pánik „ mind felvásárlási láz esetén a volatilitás nő. Csökkenő ártrendben erősödő volatilitás mellett trend (csökkenő) erősítő jelenség. Csökkenő trendben csökkenő volatilitás, trendfordulós jelzést ad. Emelkedő trend volatilitásaának növekedése az emelkedés erősödését jelentheti. Emelkedő trendben csökkenő volatilitás ,megállást jelent az emelkedésrben. Fordulhat, oldalazhat. Arra figyeljünk, hogy több nap kommulált viszonylatában vizsgálógjunk. Indikátora:CCI A volumen: az eladók vagy a vevők tulsúlya ( nagyszámú megjelenése ) a piacon Növeli a volument. Azomba van egy szint ami felett a vevők nem hajlandók vásárolni, ill. van egy szint ami alatt az eladók nem hajlandók eladni. Ezeknél a szinteknél lecsökken a forgalom, és elindúlhat egy ellentétes irányú ár mozgás. Fordul a trend. A forgalom előre jelzi az esetleges trend fordulókat.

2 Alakzatok ( ÁR) Alakzatoknak nevezzük azokat a formációkat, melyek a minimum vagy a maximum szintek összekötéséből alakul ki. És valami jellemző formációt mutat. Ezek az alakzatok a múltbéli példákból alakúltak ki és bizonyos gyakorisággal ismételten felfedezhetők az ármozgásokba. Olyan alakzat amely 100%-os megbízhatósággal mutatja a jövőt olyan NINCS!!!! Különböző alakzatok alakúlnak ki emelkedő és csökkenő trendben. Eddig két alakzattal foglalkoztunk, az egyik a dupla alj (csökkenő trendből fordul ), dupla csúcs,( ami növekvő trendből fordúl .)

3 Szimmetrikus háromszög 1-3 hónap alatt alakul ki, általában trend irányba tör ki. A magasság 2/3 –ánál tör ki. Kitörésnél megnövekszik a forgalom. Záró árnak a háromszögön kívűl kell esnie.

4 Emelkedő háromszög Emelkedő trendben előforduló alakzat. Trend esősítő
Emelkedő háromszög Emelkedő trendben előforduló alakzat. Trend esősítő. Ritkábban csökkenő trend végét fordulót jelez. Kitöréskor kiemelkedő forgalommal a záró ár a háromszögön kívülre kerül.

5 Zászló Trend erősítő alakzat. Egy trend közepén keletkezik
Zászló Trend erősítő alakzat. Egy trend közepén keletkezik. Jól felismerhető. A zászlóból való kitörés nagy forgalommal történik.

6 Előzetes Fundamentális, technikai elemzés
Napi árfolyamok (nyitó –záró) árfolyam Bar chartok Gyertya diagram Trendek, támaszok, ellenállások Dupla alj, dupla csúcs, csésze Árboc szalag, zászlók Indikátorok csoportosítása Indikátorok, mozgóátlagok, oszcillátorok, momentum indikátorok, relatív erősség indikátorok Fibonacci számok, idősíkok, fan Stb….


Letölteni ppt "Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések