Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)"— Előadás másolata:

1

2 Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)

3 A legbiztosabb, ha az ember nem bízik senkiben (Kopp 2008)

4 Az idegennyelvi tanóra egy olyan közeg, Ahol a tanuló nem a fiktív nyelv és Kultúra kapcsolatát éli meg, hanem az egyéni, személyes különbségeket is.

5 Az idegennyelvi órák mindennapi Tevékenységeiben azt várják el a Tanulóktól, hogy a más kultúrát (egyéni differenciát) képviselő Embereket el tudják fogadni, és Együtt tudjanak velük működni.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Ha a másik fél kultúrájának tisztelete és a tolerancia mellett olyan nézetet is elsajátítunk, hogy „ Ha szükséges, akkor vele is meg tudok egyezni, hogy teljesíthessük a feladatot.” akkor talán láthatóvá válik az (előadásban) említett társadalmi problémák megoldása is.

19


Letölteni ppt "Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések