Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FATÁJ = www.fagosz.hu/fataj FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = www.fakat.hu ; www.fatudakozo.hu www.woodinfo.hu ; www.woodinfo.eu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FATÁJ = www.fagosz.hu/fataj FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = www.fakat.hu ; www.fatudakozo.hu www.woodinfo.hu ; www.woodinfo.eu."— Előadás másolata:

1 FATÁJ = www.fagosz.hu/fataj
FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = ; ;

2 Milyen a FAGOSZ? A FAGOSZ: okos, szép, megbízható, környezetbarát,
hűséges, gondos, jó gazda, innovatív, kreatív, stb.

3 Miért? Mert a FAGOSZ tagjai mind ilyenek: okos, szép, megbízható,
környezetbarát, hűséges, gondos, jó gazda, innovatív, kreatív, stb.

4 A Szövetség tulajdonságai a tagság tulajdonságaiból adódnak össze
A Szövetség tulajdonságai a tagság tulajdonságaiból adódnak össze. A Szövetség a tagság együttese, akiket a szakmájuk szerinti közös érdek tart össze és visz egy irányba.

5 Esetünkben a közös az anyag, a fa és annak forrása az erdő.
Tagjaink erdővel és fával gazdálkodnak, kereskednek, vagy e cégek beszállítói, illetve e szakterület intézményei.

6 Az elnökség a tagság jelentős cégeinek kiemelkedő szakembereiből áll, kis létszámú, hatékony csapat. Irányítják, meghatározzák a Szövetség működését.

7 Megszokott, hogy egy szervezetnek vannak állandóan jelen lévő alkalmazottai, ők a titkárság, így van ez nálunk is. Igyekszünk meghallani a tagság kérését, kérdését, kipuhatolni igényeit, és ennek ismeretében legjobb tudásunk szerint szolgáljuk őket.

8 A FAGOSZ-ban nagyon sok ismeret, tudás, információ gyűlik össze, amit összerendezünk, feldolgozunk, leszűrünk, és e desztillátumot, az esszenciát adjuk tovább a tagságnak, ennek alapján és akaratuk szerint képviseljük érdekeiket a jogalkotók, az állam színe előtt különböző fórumokon, kérdésre adott válasz formájában, de ha kell kéretlenül is.

9 Sőt nem csak itthon, de az EU színterén is működik ez, hisz alig két évvel megalakulásunkat követően tagja lettünk az Európai Faipari Szövetségnek, ahonnét az EU jogalkotásáról, az európai faipar törekvéseiről, számtalan ismeret megszerzésére nyílik lehetőség.

10 Amint a Mtv. változása lehetővé tette (1992
Amint a Mtv. változása lehetővé tette (1992.) munkavállalói partnerünkkel létrehoztuk a néhány létező hazai ágazati kollektív szerződés egyikét, melyet azóta is folyamatosan karbantartunk , ha ezt a jogi környezet változása, vagy valamelyik fél érdeke szükségessé teszi. Alapító tagja vagyunk a Faipari, Bútoripari és Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottságnak (2006.)

11 A hatékony kommunikáció érdekében amint lehetett (1996
A hatékony kommunikáció érdekében amint lehetett (1996.) megnyitottuk honlapunkat, mely mára számos szolgáltatást nyújt, köztük a legújabb a FATÁJ-online hetilap. Már hamarabb (1994.) elkészítettük a szakma első átfogó címtárát, a FAKAT-ot mely esetenként kalandos fejlődéssel ma nyomtatva, CD-n és önálló honlapon is megjelenik. Ismereteink szerint az egyetlen háromnyelvű, és amennyire tudjuk a legnagyobb a hasonló hazai rendszerek közül. Kereskedünk szakkönyvekkel, kínálatunk kiadó válogatott könyveiből áll össze. Rendezvényeink közül kiemelkedik a FAGOSZ Faipari és Fakereskedelmi Konferencia, melynek idén tavasszal a 30. jubileumi rendezvénye volt. Az erre az eseményre, illetve a Címtárainkban megjelenő gazdaságelemzések a szakterületünkön szabadon hozzáférhető kevés hasonló anyag közé tartozik.

12 Iparágunk zömében a KKV-k terepe, nagy szükség van az összefogásra, a hálózatépítésre. Nem csak hirdetjük, de a magunk szintjén gyakoroljuk is ezt: erdészeti témákban FAGOSZ-MEGOSZ-OEE, faipari témákban MAFABE: FAGOSZ-MBFSZ-OAFSZ együttműködések alakultak ki. az MGYOSZ tagság pedig lehetőséget ad még szélesebb közös érdekképviseletre is. Alapító tagja vagyunk a két létező hazai faipari és bútoripari klaszternek.

13 Pályázati vagy más alapon részt veszünk nemzetközi és hazai projectekben (BSP, FACTS, Archiwood, Valiwood, Hungarobinia, Famarketing, …) Támogatjuk az ERFARET sikerét.

14 A FŐCÉLOK: Fafelhasználás bővítése, a fa mint alapanyag népszerűsítése Az erdőgazdálkodás és a faipar ismertségének és elismertségének bővítése A fagazdasági vállalkozások vitalitásának és vonzerejének javítása

15 Tehát mi, ki a FAGOSZ? A tagsága együtt, ez a csoport a FAGOSZ, melynek közös akaratát képviseli a Szövetség elnöksége és ehhez ad működési hátteret a titkárság. Jó, okos, szép, erős cégek, melyeket a megújuló, környezetbarát anyag a fa és ennek forrása az erdő tart össze. Ha még nem lenne tagja e szervezetnek, hamar lépjen be az Ön cége, vállalkozása is.


Letölteni ppt "FATÁJ = www.fagosz.hu/fataj FAKAT, Fatudakozó, Woodinfo = www.fakat.hu ; www.fatudakozo.hu www.woodinfo.hu ; www.woodinfo.eu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések