Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„JÓ PÁLYÁN” TÁMOP 5.5.1/A-10/1-2010-0024 Uniós pályázati projekt “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„JÓ PÁLYÁN” TÁMOP 5.5.1/A-10/1-2010-0024 Uniós pályázati projekt “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért."— Előadás másolata:

1 „JÓ PÁLYÁN” TÁMOP 5.5.1/A-10/1-2010-0024 Uniós pályázati projekt “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Csapatunk a teljes projekt, két moduljának lebonyolítását végzi

2 Projekt csapat tagjai Mentor: Szikora Mihályné Mentor: Szikora Mihályné Projektvezető: Sajben Csilla Projektvezető: Sajben Csilla Tagok: Tagok: Elhardt Edina Gerlai Szilvia Orosz Sándor Pántya István Nagyillés Dávid Ide terveztem a képet rólunk

3 A projekt A projekt a nők, fiatalok és 45 éven felüliek munkaerő- piaci (re)integrációját esély-és béregyenlőségét szándékszik elősegíteni. Kistérségi foglalkozási profilokat alakít ki négy régiót illetően (Észak-Magyarország, Észak-alföld, Délalföld,Közép-Dunántúl). A pályázatot a Nők a Holnapért Alapítvány nyerte el, mind a négy régiót az alapítvány jelölte meg, illetve koordinálja a projekt során. A projektbe bevont mentorszervezetek között találjuk a Dél-alföldi Régióban (Békéscsaba) a Békés Megyei Nők Egyesületét.

4 Nők a Holnapért Alapítvány Nők a Holnapért Alapítvány 1995. óta működik, közhasznú szervezetként. Nők a Holnapért Alapítvány 1995. óta működik, közhasznú szervezetként. Az Alapítványt 3 fős kuratórium vezeti Az Alapítványt 3 fős kuratórium vezeti Elnöke: Szabó Zsóka Elnöke: Szabó Zsóka Alapvető céljuk a nők szervezett segítéséhez, a munkát végző nők helyzetének javításához a feltételek megteremtése. Különös tekintettel a nők jogvédelmének, családsegítő programoknak, iskolai oktatásnak, a hátrányos helyzetű nőknek támogatása. Alapvető céljuk a nők szervezett segítéséhez, a munkát végző nők helyzetének javításához a feltételek megteremtése. Különös tekintettel a nők jogvédelmének, családsegítő programoknak, iskolai oktatásnak, a hátrányos helyzetű nőknek támogatása. Tevékenységük: alapvetően a munkavilágában dolgozó nők helyzetének egyenlő esélyüknek javítása, jogismeretük bővítése, gyakorlati segítség nyújtás. Tevékenységük: alapvetően a munkavilágában dolgozó nők helyzetének egyenlő esélyüknek javítása, jogismeretük bővítése, gyakorlati segítség nyújtás. Mottó: Hogy megtaláld az utadat... szerencse kell, hogy közben jó tudj maradni próbák kellenek, hogy erős lehess, bánat kell érjen, hogy ember maradhass, hinned kell abban, hogy szerencséd lesz.

5 Békés Megyei Nők Egyesülete „Egy jól működő társadalmi szervezet a közösség szolgálatában” Az Egyesület 1998-ban alakult független, társadalmi, érdekvédelmi, érdekképviseleti szervezet. Célja, azoknak a törekvéseknek a támogatása, amelyek a család jogintézményének a védelmét, a nők társadalmi egyenjogúsításának az elősegítését, a nők fokozottabb közéleti szerepvállalását, a megyében élő nők összefogását célozzák meg. A Békés Megyei Nők Egyesülete megyei hatáskörben tevékenykedik 150 fős létszámmal. Az Egyesületet négy különböző településen működő tagszervezet alkotja: Békéscsaba, elnök Szikora Mihályné Dévaványa, elnök Varga Istvánné Ecsegfalva, elnök Antal Zsigmondné Telekgerendás, elnök Csiernik Mihályné

6 A projekt célja A projekt átfogó célja az, hogy a nők, fiatalok és 45 év felettiek foglalkoztatási rátája növekedjen. A projekt átfogó célja az, hogy a nők, fiatalok és 45 év felettiek foglalkoztatási rátája növekedjen. A megfogalmazott hosszú távú cél: nehéz élethelyzetbe került célcsoport munkaerőpiaci esélyegyenlőségének javítása. Közvetlen cél: a (re)integráció és esélyegyenlőség elősegítésével a célcsoportból közvetlenül 15-15 fő, közvetve 30-30 fő munkaerőpiaci helyzete javul.

7 Modulok Önismeret fejlesztése Önismeret fejlesztése Pszichoszociális támogatási ismeretek Pszichoszociális támogatási ismeretek Esélyegyenlőség és érdekérvényesítés Esélyegyenlőség és érdekérvényesítés Munkaerő-piaci ismeretek Munkaerő-piaci ismeretek Jogi ismeretek Jogi ismeretek Álláskeresés a gyakorlatban Álláskeresés a gyakorlatban Gyakorlati ismeretek (kompetencia felmérés, CV írás, felkészülés az interjúra, stb…) Gyakorlati ismeretek (kompetencia felmérés, CV írás, felkészülés az interjúra, stb…) Karriertervezés Karriertervezés Munkahelyi kommunikáció és beilleszkedés Munkahelyi kommunikáció és beilleszkedés Munka és magánélet egyensúly Munka és magánélet egyensúly Konfliktuskezelés Konfliktuskezelés

8 Csapatunk által lebonyolítandó két modul Önismeret fejlesztése Önismeret fejlesztése Kompetencia felmérés

9 A képzés tartalma:  Személyiség fejlesztő, önismereti tréning  Kommunikáció /elmélet,gyakorlat/  Munkaerő-piaci ismeretek, álláskeresési technikák

10 Önismereti tréning A résztvevő személyiségfejlődésének támogatása, érzés és gondolatvilágának tudatosítása, kommunikációjának, viselkedésének hatékonyabbá tétele, identitásának erősítése. A folyamatos önfejlesztés és belső harmónia megteremtése iránti igény felkeltése. A csoport kohézió kialakítása és elmélyítése. A résztvevő személyiségfejlődésének támogatása, érzés és gondolatvilágának tudatosítása, kommunikációjának, viselkedésének hatékonyabbá tétele, identitásának erősítése. A folyamatos önfejlesztés és belső harmónia megteremtése iránti igény felkeltése. A csoport kohézió kialakítása és elmélyítése.

11 Kommunikáció A tréningen résztvevő hallgatók kommunikációs és tanulás módszertani ismereteinek fejlesztése csoportfoglalkozás keretében. Célja a hallgatók felkészítése a munkaerőpiacon sikeres részvételre. A tréningen résztvevő hallgatók kommunikációs és tanulás módszertani ismereteinek fejlesztése csoportfoglalkozás keretében. Célja a hallgatók felkészítése a munkaerőpiacon sikeres részvételre.

12 Alkalmazott módszerek: Strukturált gyakorlatok Strukturált gyakorlatok Dramatikus megjelenítések Dramatikus megjelenítések Szituációs játékok Szituációs játékok Képességfejlesztő gyakorlatok Képességfejlesztő gyakorlatok Irányított beszélgetések Irányított beszélgetések

13 Várható eredmény Viselkedésük, kommunikációjuk hatását, hatékonyságát növelik, ezáltal magabiztosan keresnek munkát, könnyebben lépnek kapcsolatba munkaadókkal. A munkaerőpiacon kívül a magánéletükben is pozitív eredményeket hoz a képzés. Viselkedésük, kommunikációjuk hatását, hatékonyságát növelik, ezáltal magabiztosan keresnek munkát, könnyebben lépnek kapcsolatba munkaadókkal. A munkaerőpiacon kívül a magánéletükben is pozitív eredményeket hoz a képzés.

14 Kompetencia felmérés modul A tréningen résztvevő hallgatók megismerik az álláskeresés lépéseinek folyamatát és elsajátítják az ezzel kapcsolatos legfontosabb technikákat. Tartalma: A tréningen résztvevő hallgatók megismerik az álláskeresés lépéseinek folyamatát és elsajátítják az ezzel kapcsolatos legfontosabb technikákat. Tartalma: önéletrajz jellemzője, fajtái önéletrajz jellemzője, fajtái álláskeresés módszerei, eszközei álláskeresés módszerei, eszközei a felvételi interjú szabályai a felvételi interjú szabályai

15 Szükséges erőforrások A Békés Megyei Nők Egyesülete által szervezett képzések költségei: A Békés Megyei Nők Egyesülete által szervezett képzések költségei: Terembérlet:5000.-Ft/óra Terembérlet:5000.-Ft/óra Ellátás:4000.-Ft/fő Ellátás:4000.-Ft/fő Útiköltség:2000.-Ft/fő/alkalom Útiköltség:2000.-Ft/fő/alkalom A projekt megvalósítását az Európai Unió támogatja.

16 A projekt koordinálása A projektmenedzser adatai (név, cím, telefonszám, fax és e-mail) A projektmenedzser adatai (név, cím, telefonszám, fax és e-mail) Mi a szerepe a projektben? Mi a szerepe a projektben? A résztvevőket bevonjuk-e a projekt koordinációjába? A résztvevőket bevonjuk-e a projekt koordinációjába? A befogadó szervezettel hogyan működünk együtt? A befogadó szervezettel hogyan működünk együtt? Csillus ez rád vonatkozik, légyszi készítsd el a slide-ot a lenti kérdések alapján.

17 A projekt megvalósítása A projekt kezdete és vége: Önismereti modul: 2011.01.28-29. Kompetencia felmérés: 2011.02.25-26. A projekt kezdete és vége: Önismereti modul: 2011.01.28-29. Kompetencia felmérés: 2011.02.25-26. A két modul összesen 16 órát ölel fel a teljes projekten belül. (4X4 órás felosztásban) Már elkezdett tevékenységek: Már elkezdett tevékenységek: - Felhívást kihelyeztük a Békéscsabai Munkaügyi Központba - Készen megkaptuk a kompetencia felméréshez szükséges tetsztet - A jelentkezési lapok kitöltése megtörtént - Elkészült az összegzés az első találkozóról

18 ÜTEMTERV

19 A projektet sikeresnek értékeljük, ha:  Mind a 15 fő megszerzi a tanúsítványt a képzésről.  A képzésen elsajátított álláskeresési technikákat alkalmazni tudja a munkaerő-piacon való elhelyezkedése során.  A célcsoport pozitívan jelez vissza a képzésről és szervezésről.

20 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "„JÓ PÁLYÁN” TÁMOP 5.5.1/A-10/1-2010-0024 Uniós pályázati projekt “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért."

Hasonló előadás


Google Hirdetések