Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minden, amit tudni lehet róla

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minden, amit tudni lehet róla"— Előadás másolata:

1 Minden, amit tudni lehet róla
Kapucni Minden, amit tudni lehet róla

2 A szó eredete/jelentése és érdekességek
Eredete:német: Kapuze=kapucni latin: capuccio =csuklya Jelentése:Fejre húzható öltözetrész. Eső- vagy fürdőköpenyen, viharkabáton, szerzetesi kámzsán, csuhán hátul a ruhadarab nyakához varrt vagy rágombolható, csúcsos zacskóhoz hasonló rész, amely a fejre húzható vagy gallérszerűen lehajtható. A cappuccino nevének eredete érdekes. A ’csuklya, kapucni’ jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium ’fejrevaló, csuklya’ átvétele a latin caput ’fej’ szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa ’csuklyás köpeny’ származéka az azonos latin szóból.

3 Hamár cappuccino akkor jó tudni, hogy a krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, "házassága". A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész °C-os tejből és egy rész tejhabból készül. A kapucni szó angol megfelelője a hood.

4 A kapucni és a divat Mint kabátokon,polókon és pulóvereken is igencsak divatos manapság a kapucni. De őse a csukja már az ős idők óta húzza az ember felfedőként.

5 A képen egy 15.századi csukja látható
Ezen a képen meg egy srác egy sál szerű kapucniban látható A képen egy 15.századi csukja látható

6 A kapucni és a kémia Hát elég sok anyagból lehet előállítani a kapucnit :juh szőr,len vászon stb. És több különféle módon:szővéssel,varrással,kötéssel,horgolással és még megannyi módon De az anyagainak alap eleme a kémia amivel megfestik a juszőrt vagy a lenn vásznat.

7 VÉGE Készítette:Szabó Zsanett Források:
Wikipédi,Google képtára,Egy pár oldal a netem és a Készítő kút feje


Letölteni ppt "Minden, amit tudni lehet róla"

Hasonló előadás


Google Hirdetések