Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szent István, Szent László Történelem. I. (Szent) István király (997-1038) Leverte Koppány lázadását Koronát kapott a pápától Megszervezte az egyházat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szent István, Szent László Történelem. I. (Szent) István király (997-1038) Leverte Koppány lázadását Koronát kapott a pápától Megszervezte az egyházat."— Előadás másolata:

1 Szent István, Szent László Történelem

2 I. (Szent) István király (997-1038) Leverte Koppány lázadását Koronát kapott a pápától Megszervezte az egyházat Vármegyékre osztotta az országot Ispánokat állított az élükre Törvényeket hozott

3 Szent jobb - István jobb keze ereklyetartóban Szarkofág - kőkoporsó Tized Az egyháznak járó szolgáltatás

4 ispán dézsma a vármegye irányítója a tized, az egyháznak járó szolgáltatás

5 Vármegyék

6 Vármegyéket szervez Ispánokat nevez ki Törvényeket alkot Várkatonaságot szervez Erős legyen a királyi hatalom Kiterjeszti az egész országra a hatalmát A középkori állam belső rendjének biztosítása. Az adót szedjék be az egyháznak

7 I.(Szent) László (1077-1095) Szigorú törvények Megtiltotta a pogány szertartások gyakorlását. Halállal büntette a lopást.

8 Az ország legfőbb bírája A király helyettese nádor a király Lovagok (katonák) példaképe.


Letölteni ppt "Szent István, Szent László Történelem. I. (Szent) István király (997-1038) Leverte Koppány lázadását Koronát kapott a pápától Megszervezte az egyházat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések