Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Edényrendezés. Alapelvei és lépései Az edényrendezés egy nem összehasonlító rendezés. Az algoritmus során edényekbe tesszük az elemeket értékük alapján.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Edényrendezés. Alapelvei és lépései Az edényrendezés egy nem összehasonlító rendezés. Az algoritmus során edényekbe tesszük az elemeket értékük alapján."— Előadás másolata:

1 Edényrendezés

2 Alapelvei és lépései Az edényrendezés egy nem összehasonlító rendezés. Az algoritmus során edényekbe tesszük az elemeket értékük alapján. Az edényekben rendezzük őket valamelyik rendezési algoritmussal. Újra összefűzzük őket, mert most már rendezettek. Hasonló az emberi gondolkodáshoz. Lebontja a feladatot egyszerűbben megoldhatókra, és alulról felfelé építi fel az eredményt.

3 Példa (Születési dátumok) Évfolyam hallgatói felírják a születési dátumaikat egy lapra pl: 1989.04.12. Sorba szeretnénk rendezni ezeket. Speciális adatok: mindhárom mező csak adott tartományból vehet értéket. Évek: 1989-1992 12 hónap 31 nap

4 Megoldás 1.Születési dátumokat az évek edényeibe tesszük. 2.Tovább tesszük a dátumokat a hónapok edényeibe. 3.Aztán beletesszük őket a napok edényeibe. 4.Majd végül sorban kivesszük a születési dátumokat az edényekből és sorozatot alakítunk belőlük. (Következő oldalon ábrával szemléltetve.)

5 1989199019911992 1. 2. …...….. Jan. Dec..…………………………………………….. … … 3. … … … … … 1……31


Letölteni ppt "Edényrendezés. Alapelvei és lépései Az edényrendezés egy nem összehasonlító rendezés. Az algoritmus során edényekbe tesszük az elemeket értékük alapján."

Hasonló előadás


Google Hirdetések