Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Farkas György : Méréstechnika

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Farkas György : Méréstechnika"— Előadás másolata:

1 Farkas György : Méréstechnika
A tantárgy tulajdonságai: Sok gyakorlati ismeretet ad (Az évek során a további labormérésen is hasznosul ) Más tárgyakhoz szorosan kötődik (Ez nagyon jó) Szándékos átfedéseket is tartalmaz (Ez nem árt) Szükségszerűek néha sorrendi eltérések (Ez nem mindig kényelmes)

2 Félévközi követelmények
 Farkas György : Méréstechnika Félévközi követelmények Előadás Labor gyakorlat Ellenőrző mérés Zárthelyik

3 A laboratóriumi munkáról:
 Farkas György : Méréstechnika A laboratóriumi munkáról: A gyakorlatra és az ellenőrző mérésre előzetesen fel kell készülni A laboratóriumban lehet a méréseket begyakorolni. A műszerek kezelésének és a mérési feladatok önálló elvégzésének elsajátítása a követelmény. Az ellenőrző méréseken a gyakorolt alapmérések közül kell adottat önállóan elvégezni.

4  Farkas György : Méréstechnika
A témák: Tájékoztató Impedancia mérés Alapfogalmak Hídmódszer Mérőeszközök Rezonancia módszer Mérőműszerek Rendszerjellemzők Oszcilloszkóp Jelgenerátorok Tápegység Hibaszámítás

5 A fájlokra vonatkozó felhasználási előírás
 Farkas György : Méréstechnika A fájlokra vonatkozó felhasználási előírás Az ebben a folderben lévő fájlok a Méréstechnika tantárgy előadásának vetített ábráit tartalmazzák, a tantárgy előadásaival együtt értelmezhetők, a tárgyat hallgatók használhatják fel, a tantárgyból való felkészülésre. Az anyag egészének vagy részletének sokszorosítása tilos. Az anyag minden évben módosul. A képek animáltak, ezért a kinyomtatott változat nagyon zavaró lehet, puskának nem alkalmas a takarások, mozgó elemek miatt.  Farkas György

6 Például ez a vetített ábra
 Farkas György : Méréstechnika Például ez a vetített ábra Feszültségváltó Uout = a Uin a << 1 Rin = Rműszer /a2 Rin>> Rműszer a nagy bemeneti ellenállás előny Áramváltó Iout = Iin /a a >> 1 Rin = Rműszer /a2 Rin<< Rműszer a vezetékbontás életveszélyes!!!

7  Farkas György : Méréstechnika
és ez a kinyomtatott Feszültségváltó Uout = a Uin a << 1 Rin = Rműszer /a2 Rin>> Rműszer a nagy bemeneti ellenállás előny Áramváltó Iout = Iin /a a >> 1 Rin = Rműszer /a2 Rin<< Rműszer a vezetékbontás életveszélyes!!!

8 Az ember mindent kibír, de a műszerekkel való „operálás” előtt el kell olvasni a használati utasítást!!!


Letölteni ppt "Farkas György : Méréstechnika"

Hasonló előadás


Google Hirdetések