Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdasági időtávok A közgazdasági időtávok arra utalnak, hogy milyen módon képes a vállalat reagálni a piaci eseményekre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdasági időtávok A közgazdasági időtávok arra utalnak, hogy milyen módon képes a vállalat reagálni a piaci eseményekre."— Előadás másolata:

1 Gazdasági időtávok A közgazdasági időtávok arra utalnak, hogy milyen módon képes a vállalat reagálni a piaci eseményekre.

2 Nagyon rövid táv Ez az ún. piaci időtáv, azaz időszak, amelyen belül a vállalat csak eladási vagy vételi döntésekkel képes reagálni a külső környezet impulzusaira.

3 Rövid időtáv Az a periódus amelyen belül a vállalat legalább egy termelési tényezője adott (megváltoztathatatlan), miközben legalább egy másik tényező megváltozhat. (pl. anyagok, energia, részben a munkaerő)

4 Hosszú táv Az az időperiódus, amelyen belül a cég valamennyi termelési tényezője megváltozhat mennyiségben, de minőségi változás nem következhet be. (pl. alaptechnológiája radikálisan nem változhat)

5 Nagyon hosszú táv Az az időperiódus, amelyen belül a vállalat minden inputját mennyiségben és minőségben is meg tudja változtatni, minőségileg új technológiát képes bevezetni. (új termelési függvény, teljesen más céggé alakulhat)


Letölteni ppt "Gazdasági időtávok A közgazdasági időtávok arra utalnak, hogy milyen módon képes a vállalat reagálni a piaci eseményekre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések