Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és a vese reguláló.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és a vese reguláló."— Előadás másolata:

1

2 Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és a vese reguláló mechanizmusa tartja fenn. Olyan vegyületeket bocsájtanak ki, amelyek meggátolják a vérben és más szövetekben a túlzott savasodást (acidózist) vagy lúgosodát (alkalózist). Hogyan Működik?

3 Minden sav egy éppen ellenkező tulajdonságokkal rendelkező bázissal kapcsolódik össze. Az összekapcsolódás révén semleges hatású só keletkezik, amely már nem terheli a sav-bázis háztartást. Az elv egyszerű:

4 Vese: képes a savak és a lúgok eltávolítására (a vér pH értéke állandó maradjon) = a vizelet pH értéke változó

5

6 Íme az egészséges ember vére - az enyhén lúgos szervezetben. A vörösvértestek alakja szép, szabályos, elkülönülnek egymástól, és közöttük tiszta, áttetsző tér látható. A vér normál állapotban

7 A sejtek össze vannak tapadva, és így lényegesen kevesebb oxigénhez tudják juttatni az elsavasodott szervezetet. Rossz emésztés, fáradtságérzet, bőrelváltozások, elhízás. Milyenek a vörösvértestek savas környezetben?

8 A sejtszintű folyamatok egyik alapfeltétele a normál pH érték a sejtekben és a sejtközti állományban is. Látens acidózis: a vér pH-ja normális, de a sejtekben, szövetekben már acidozis lehet. Ez a korunk nagy problémája!

9 - rendszertelen életvitel - stressz, idegi túlterheltség - hibás, helytelen táplálkozás - műanyag divatélelmiszerek, gyorsételek, édességek - szénsavas italok fogyasztása - túlzott alkoholfogyasztás - túlzott kávéfogyasztás - gyógyszerek, művitaminok, stb. - cukorbetegség - hasnyálmirigy problémák - kevés folyadékfogyasztás - vérszegénység - kevés alvás - depresszió - emésztési zavarok - koplalás - vesebetegség és veseműködési problémák - légzési zavarok - dohányzás Az elsavasodás előidézői például:

10 hús:hús: emésztése során húgysavat termel; kóla:kóla: foszforsavban gazdag; buborékos italok:buborékos italok: szénsavasak; cukor és finomlisztből készült tésztafélék:cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek; sajt és a sózott, tartósított felvágottak:sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek; bor:bor: kénsavvá alakul; kávé, tea:kávé, tea: csersavban gazdagok. Néhány példa a különböző savasító ételekre:

11 -emésztési problémák szünése -erősödik az immunrendszer -megszűnik túlzott gyomorsav mennyiség -a fáradékonyság és levertség érzet enyhül -keringési zavar, fejfájás /legyen az migrén, zsibbadás, hideg végtagok, szédülés, vérnyomás problémák, érszűkület, stb./szünik -javul a köröm, haj, bőr állapota -megszűnik a köszvény és a reuma kellemetlen fájdalomhalmaza -erősödik a csontozat, fogazat -megszüntethető a cellulitisz -tartós testsúly normalizálódást /fogyás, hízás kinek-melyikre van szüksége/ Mit érhetünk el ?

12 Méregtelenítés és salaktalanítás együtt! Méregtelenítés: a kiválasztó szervekben felhalmozódott méreganyagok, toxinok, kemikáliák és egyéb vegyületek eltávolítása a veséből, májból, epéből, idegrendszerből, gerincvelőből, szív- és érrendszerből. Salaktalanítás: az emésztőrendszerben keletkezett salakanyag és az ott felhalmozódott méreganyagok, gyógyszer és antibiotikum maradványok, illetve az általuk elpusztított bélflóra, probioticum törzsek és bélbolyhok eltávolítása.

13 Hidratálás Megtisztítjuk szervezetünket a korábban a szövetekben elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot kell fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

14 A víz Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz ( a vérnek pedig 94 %-a) ezért a víz a legfontosabb elem az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához.

15 Tünetek

16 Helytelen táplálkozás! Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.


Letölteni ppt "Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és a vese reguláló."

Hasonló előadás


Google Hirdetések