Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ESETISMERTETÉS Dr. Bajnok Éva Semmelweis Egyetem ÁOK, I.sz. Belgyógyászati Klinika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ESETISMERTETÉS Dr. Bajnok Éva Semmelweis Egyetem ÁOK, I.sz. Belgyógyászati Klinika."— Előadás másolata:

1 ESETISMERTETÉS Dr. Bajnok Éva Semmelweis Egyetem ÁOK, I.sz. Belgyógyászati Klinika

2 Anamnézis 58 éves, nő, menopausa 9 éve 1970 Hypertonia, ISZB (családjában halmozottan fordul elő) Hysterectomia (polyp miatt) 1996 Arthralgia, Arthrosis humerocapit Iridocyclitis 2002 Osteoporosis, csontörés.: neg. Gyógyszerei: Co-Renitec 1die, Renitec 20 mg 1die; Normodipine 1die-Hypertonia Nitrodur 0.4 tapasz, Proprandol die-ISZB Mesulid sz.e.-Arthralgia Doh.: 1 szálhét-40 éve-főleg mostanában, mert gyakran feszült OH: neg.Kávé: neg.

3 Fizikális státusz: negatív Panasz: - Mostanában ideges, az elmúlt 2 hónapban 2 kg-ot fogyott. - Időnként izületi fájdalmai vannak. - Egyebekben neg.

4 Laboreredmények Se Ca: 2.71 mmol/l**[2,25-2,61] Se P : 1.02 mmol/l[ ] Se albumin: 45 g/l[35-50] Se ALP: 560 U/l**[ ] Se koleszt. 6,9 mmol/l*[ ] Se kreat: 65  mol/l[44-106] Se GOT: 89 U/l*[1-46] Se GPT: 78 U/l*[1-49] Se GGT: 96 U/l *[5-32] víz Ca: 2.67 mmol/l*[ ] víz P: 1.19 mmol/l[ ]

5 ODM eredmény L2-4T-score:-2.5 FemurT-score:-2.3 Radius T-score:-4.0

6 Rtg felvétel Nem volt érdemi eltérés

7 További vizsgálatok I. Csontparaméterek: se. Osteocalcin: 106 pg/ml **[20-48] se. Beta CrossLaps: 1100 ng/ml ***[0-320]

8 További vizsgálatok II. Se D vit: 35 ng/ml[20-60] Se PTH: 16 pg/ml[10-65]

9 További vizsgálatok III. Se free T4: 1.8 ng/dl[ ] Se free T3: 6.9 pg/ml[ ] Se TSH: 0.1mIU/l**[ ]

10 További vizsgálatok IV. ACTH: 26 pg/ml[10-70] Cortisol: 484 nmol/l[60-600]

11 Pajzsmirigy scintigraphia

12 Kezelés Jód izotóp kezelés


Letölteni ppt "ESETISMERTETÉS Dr. Bajnok Éva Semmelweis Egyetem ÁOK, I.sz. Belgyógyászati Klinika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések