Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre"— Előadás másolata:

1 Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre 84. 000
Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre Ft-ért eladó!

2 Tartalomjegyzék Verpelét nagyközség bemutatása (4)‏
Verpelét története (4)‏ Verpelét értékei (5-9)‏ Az épület ismertetése, árajánlat (11)‏ Fotók (12-17)‏ Látványkép (18)‏ Alaprajzok (19-23)‏ Elérhetőség

3 Verpelét nagyközség bemutatása
Verpelét nagyközség Heves megyében található. A Mátra lábánál, a Tarna völgyében fekvő falu határában bronzkori és kelta leletek mellett szkíta emlékeket is találtak. Első okleveles említése 1252-ből maradt fenn. A XIV. század végén a siroki vár tartozéka lett, birokosa a Kompolti és az Országh család volt. A török időkben is megmaradt - de a XVIII. században elnéptelenedett. Viszont 1828-ban már mezővárosi rangot kapott. Ma nagyközségként tartják számon. Verpelét mezőgazdaságának két specialitása van: a szőlő- és a dohánytermesztés. Mindkettő hagyománya XVI-XVII. századig vezethető vissza. Kitűnő borai ma is híressé teszik Verpelétet.

4 Verpelét története Okleveles források először 1331-ben említik Velpelét névalakban. A község 1389-ben a Tari család birtokába jutott és a siroki vár tartozéka lett. A 15. században a falu birtokosai között találjuk az Országh és Kompolti családokat. Száz évvel később egyedül az Országh család birtokolta a falut. A török hódoltság ezt a települést sem kímélte meg, jelentős adót fizettek a töröknek. A falu szinte teljesen elnéptelenedett a 17. század végére. A 18. századi betelepítések után ismét elindult az élet a faluban. A század végén országos vásártartási jogot kaptak.

5 Verpelét vallási és társadalmi múltjának egyik sajátossága, hogy 17
Verpelét vallási és társadalmi múltjának egyik sajátossága, hogy 17. század első harmadában letelepedtek a zsidók. A temető legrégibb zsidó sírkövén 1628-os évszám látható. Hajdani zsinagógájuk jelenleg tűzoltó szertár. Az 1944-ben elhurcolt zsidó lakosság közül mindössze 11 ember tért vissza, jelenleg már egyetlen zsidó család sem lakik Magyarország egyetlen kóser pincészete működik viszont a településen, amely a magyar és számos európai ország zsidóságát is ellátja borral. Érdekesség, hogy a település környékén sok az akácos, ami ideális a méhészeknek. Az ország több részéről rendszeresen járnak ide méhész szakemberek, mert az akácvirág, az éghajlat és a jó fekvés igen finom és édes a helyi méz.

6 Római katolikus templom
Verpelét értékei Római katolikus templom Az épület középkori eredetű, mindenszentek tiszteletére emelték. Az egyhajós templom román kori és gótikus elemeket is tartalmaz, ugyanakkor a felújítások nyomán a barokk jelleg is fellelhető rajta.

7 Kovácsműhely 1800 körül épülhetett és 1964-ben állították helyre.
A település központjában valószínűleg mindig állhatott kovácsműhely. Belül nagyméretű kohó látható. A hagyomány szerint Egerbe menet már Mátyás király is itt patkoltatta meg lovát.

8 Várhegy A Tarna-völgyében, a verpeléti vasútállomástól északnyugatra, a közelben csonka hegykúp magasodik, a verpeléti Vár-hegy (196 m). Természetvédelmi ritkaság. A területen található védett növények közül a csinos árvalányhaj, a leánykökörcsin, a piros kígyószisz, sárga kövirózsa, erdei szellőrózsa, a magyar zergevirág és a macskahere a legjellemzőbbek.

9 Egerszalók 11 km-re Verpeléttől
Bükki táj szépsége, Egerszalók egyedülálló természeti adottságai - levegője, termálvize, sódombja, fekvése - a környék szőlődombjain, dűlőin termelt különleges ízvilágú minőségi borok, a hangulatos esték, a falusi élet nyugodtsága és az egerszalóki emberek kedvessége, vendégszeretete várja az idelátogatót. Egerszalókot pihenés, gyógyulás, nyaralás, üdülés, szórakozás céljából. Méltán világhírű termálfürdőjében - Strandfürdő, Gyógy- és Wellnessfürdő - sokan találtak, találnak felüdülést, gyógyulást. Egerszalók egyedülálló értékeit - sódomb, termálvíz, termálfürdő.

10 Az épület ismertetése Az 24 lakásos társasház pince+földszint
+2 emelet+tetőtérből áll. A terület a 407/1/J (1-22) hrsz.-on fekszik, az Ifjúság utca 36. szám alatt. A társasház teljes felújításra szorul mint gépészeti, szerkezeti és nyílászáró cserére. Az épület jó környezetben épült, infrastruktúrája jó. A felújítás után az épület üzemelhet szálloda, pihenő központ, konferencia központként is. Ingatlan vételára: Ft. Az épület teljes felújítása után lakásonkénti értékesítése esetén az árbevétel: Ft.

11 Jelenlegi állapot

12

13

14

15

16

17 Látványkép

18 Alaprajzok Pince szint

19 Földszinti alaprajz

20 I. emeleti alaprajz

21 II. emeleti alaprajz

22 Tetőtéri alaprajz

23 Elérhetőség Információért forduljon Szabó Istvánhoz
az alábbi elérhetőségeken: Miskolc, Állomás u. 1. szám alatt lévő Doxabi irodában. Telefon: 30/ .:


Letölteni ppt "Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre"

Hasonló előadás


Google Hirdetések