Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos 2000-2003 Agrárkamara Tarn et Garonne.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos 2000-2003 Agrárkamara Tarn et Garonne."— Előadás másolata:

1 Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos Agrárkamara Tarn et Garonne

2 A bor vizsgálata malolaktikus fermentáció után : Bactériosol kisérlet szőlőben, Agrárkamara Tarn et Garonne 2000 kontroll ősz :300 Kg/Ha (NPK) tavasz :80 Kg/Ha karbamid Bactériosol ® ősz :200 Kg/Ha Bactériosol ® tavasz :200 Kg / Ha Bactériosol ® Külső megfigyelések : A vegetatív fejlődés homogénebb Nyár végén jobb szárazságtűrés, Homogénebb termés 3- összes fenolos összetevő : + 28 % 2- Több antocián : + 23 % 1- Jobb alkohol fok : + 0,5 °

3 A kész bor jellemzése és œnologiai kommentárok év kontroll Bactériosol® A borkóstolás eredménye alapján a Bactériosol ® hatására a bor gazdagabb ízvilágú, mélyebb színű, Jó struktúrájú kiegyensúlyozottabb. Száj  lágy kezdet, majd fanyarr á v á lik,  kevéssé aromás,  testesség hiánya  kerekség hiánya,  átlagosan hosszú.  Lágy kezdet,  fűszeres és a pörkölés jelei  Arom ás,  kerek, testes,  hosszan kitar a szájban,  Jól kiegyensúlyozott bor. Orr  Erős, alkoholos  Málna aroma,  kicsit tejsavas,  K omplex és finom  vörös gyümölcsök,  Jó inten zitás és hosszú szín  Rubi nt  erőteljesebb rubint szín,

4 Saint Sardos kisérlet, szüret Tápanyagellátás kontroll : 300 kg/ha karbamid: 80 kg/ha : 200 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Külső megfigyelések Homogénebb szüret, erősebb színű a fürtök egésze A must vizsgálata szüret után : 4- összes fenolos összetevő : + 6,3% 1- Antocián : +12,5 % 2- Magasabb alkohol fok : + 0,15 ° 3- szín intenzitás növekedés: + 4,5% Bor vizsgálat malolaktikus fermentáció után: :

5 A borvizsgálat eredménye és œnologiai kommentárok a 2003 évjáratról szín  átlagos rubint  Erőteljes rubint szín markáns lilás ányalattal Értékelés összesítése  Friss és aromás bor  Gyenge struktúra  Sérülékeny  Kiegyensúlyozott bor, aromájában harmónikus intenzív és komplex, kerekebb Száj  gyenge struktúra  a száj közepén üreges  vegetális finál száraz tanninnal  Lágy és aromás  Jól kiegyensúlyozott bor, testesebb  Elég hosszú lágyabb tanninokkal ; Orr  Piros gyümölcs enyhén édesgyökér  jó intenzitás  fekete ribizli fűszeres, édesgyökeres jelleggel  Jó intenzitás  Komplexebb kontroll Bactériosol ®

6 La Rioja régió Spanyolország Vignoble ORIZABAL Bactériosol Vigne, tapasztalatok: A szőlőben: jobb vegetáció jobb ellenállóképesség a betegségekre lazább talaj A borban: Antocián: +12,5% Tannin: + 12,5% Erősebb szín jobb fermentáció kellemesebb aromák

7 kontroll Bactériosol® konklúzió  nitrogén hiány  proteolízis  stressz hatás  a rezervek kiürülése  jó nitrogén ellátás  nem szükséges nitrogén pótlás  a rezervek jó állapotban NH 4 +  1,5 ppm  0,7 ppm NO 3 -  < 48 ppm  287 ppm A szőlő könnyezésének vizsgálata Sancerre 2006


Letölteni ppt "Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos 2000-2003 Agrárkamara Tarn et Garonne."

Hasonló előadás


Google Hirdetések