Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programozási feladatsor ciklusok gyakorlására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programozási feladatsor ciklusok gyakorlására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"— Előadás másolata:

1 Programozási feladatsor ciklusok gyakorlására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség: rsz@mailbox.hu

2 Osztók számának meghatározása  Készíts programot, ami egy bemenő szám összes osztóinak számát adja eredményül!  A feladat megoldásánál használj ablakokat!  A program kérdezze meg akarsz e másik számot is megvizsgálni!

3 Kérdések  A számot billentyűzetről kell bekérni!  Mikor minősül osztónak egy szám?  Hogyan növeled meg az osztók számát egyel?  Mennyi az osztók számának a kezdőértéke?  Milyen tevékenységszerkezettel oldod meg, hogy a számig az összes számot megvizsgálja, hogy osztója-e?

4 Számok osztói  Alakítsd át az előző programot úgy, hogy ne csak az osztók számát, hanem az osztót is kiírja növekvő sorrendben!

5 Kérdések  Milyen műveletet használsz hogy az osztót kapd eredményül?  Mikor kell az eredményt kiíratni, hogy mindegyik osztó kiíródjon?  Hogyan használod a ciklust, hogy növekvő sorban írja ki az osztókat?

6 Átváltás számrendszerek között  Készíts programot, ami egy billentyűzetről bekért számot átvált kettes számrendszerbe!  A program igényes felületű legyen!  A program kérdezze meg akarsz-e másik számot átváltani!

7 Kérdések  Hogyan kell átváltani egy számot kettes számrendszerbe?  Milyen műveletet használsz a maradék megállapítására?  hogyan oldod meg, hogy a következő lépésben ne a számot, hanem annak az egészrészét használja az osztáshoz?

8 Tökéletes, barátságos számok  Készíts programot, ami kiírja egy bemenő értékig a tökéletes számokat!  A programod megvalósítása során használj ablakokat!  A programod kérdezze meg akarsz-e új értékhatárt megadni!

9 Kérdések  Mit nevezünk tökéletes számoknak?  Hogyan állapítod meg, hogy egy számnak milyen osztói vannak?  Hogyan lehet összeadni az osztókat?  Hogyan vizsgálod meg, hogy az adott értékhatárig minden számot vizsgáljon meg?  Hol íratnád ki a tökéletes számokat, hogy mindegyik megjelenjen?


Letölteni ppt "Programozási feladatsor ciklusok gyakorlására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések