Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A táplálkozási szokások a gyerekkorban alakulnak ki. Helyes táplálék- választás és mértékletesség: Nem varázslat!!! Oktatás kiemelkedő fontossága.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A táplálkozási szokások a gyerekkorban alakulnak ki. Helyes táplálék- választás és mértékletesség: Nem varázslat!!! Oktatás kiemelkedő fontossága."— Előadás másolata:

1 A táplálkozási szokások a gyerekkorban alakulnak ki. Helyes táplálék- választás és mértékletesség: Nem varázslat!!! Oktatás kiemelkedő fontossága

2 A gyermekek táplálkozásában - a felnőtt lakosság táplálkozására jellemző kockázati tényezők - ↑ a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulása A gyermekek egy részének energia- és tápanyagbevitele elégtelen - mennyiségi és minőségi éhezés veszélye Problémák - táplálkozási ismeretek hiánya

3 Iskolai oktatási program 2005. november – ÉFOSZ + MDOSZ -Alsó tagozatos diákok számára – 45 perc -Felső tagozatos diákok számára – 45 perc -Szülői értekezlet – 25 perc -Minden prezentációhoz oktatási segédlet – pedagógus is meg tudja tartani az órát

4 Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak Lelovics Zsuzsanna Kovács Ildikó © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges.

5 Az ételek-italok legfontosabb összetevői Víz Energia (Zsírok, szénhidrátok) Építőanyagok (Fehérjék, ásványi anyagok) Szabályozó anyagok (Vitaminok, ásványi anyagok)

6 Hogyan épül fel a táplálkozási piramis?

7 Aktív, egészséges életmód 5–8. osztályos diákoknak Lelovics Zsuzsanna Kovács Ildikó © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges.

8 Energiaegyensúly alapanyagcsere házi munka, tanulás sport Felvétel Leadás

9

10

11 Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek Kovács Ildikó Lelovics Zsuzsanna © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges.

12 Mi az egészség? A „minőségi” életforma megvalósítása sok mindenen múlik. Ugyan nem elégséges, de szükséges feltétele egészségünk megőrzése.

13 Sajtóközlemény Döntéshozók www.diet.hu letölthetőwww.diet.hu Iskolai kipróbálás alatt


Letölteni ppt "A táplálkozási szokások a gyerekkorban alakulnak ki. Helyes táplálék- választás és mértékletesség: Nem varázslat!!! Oktatás kiemelkedő fontossága."

Hasonló előadás


Google Hirdetések