Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A globalizáció ma már mindenkit érint, még ha nem is figyelünk fel rá. Napjainkban egyre világosabbak az összefüggések a gazdasági globalizáció és környezetünk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A globalizáció ma már mindenkit érint, még ha nem is figyelünk fel rá. Napjainkban egyre világosabbak az összefüggések a gazdasági globalizáció és környezetünk."— Előadás másolata:

1 A globalizáció ma már mindenkit érint, még ha nem is figyelünk fel rá. Napjainkban egyre világosabbak az összefüggések a gazdasági globalizáció és környezetünk pusztulása/pusztítása között.

2 A Föld lakossága kb. 6.75 millió fő - ebből kb. 1.1milliárdan - 5.65 milliárdan nor- élnek nyomorban mális körülmények között

3 Globalizáció: áldás vagy átok?

4 A társadalom tagoltsága -pénzügyi megkülönböztetés -nemi megkülönböztetés

5 Elöregedés Fogyás Bevándorlás Kisebbség nehéz befogadása Feszültségek

6 XXI. Század Napi

7 Adósságspirál

8 McDonalizált világ (George Ritzer) Hitelkártya=eladósodás

9 „ A globalizáció a modern világ népeinek növekvő kapcsolatrendszere és kölcsönös függése.”

10 Világválság??? - Miért éppen most? - A világválság mennyivel fontosabb, mint a család válsága? - A globalizáció mindent bekebelez?

11 A család Családalapítás karrier

12 Globalizáció-ellenes mozgalmak világszerte - környezetvédelem - szolidaritási értékek

13 Millenniumi Fejlesztési Célok Iskoláztatás HIV, AIDS felvilágosítás Születésszabályozás Esélyegyenlőség

14 Georgios Dassis: „Annak érdekében, hogy a polgárok továbbra is tudjanak hinni Európában, szükség van arra, hogy az tiszteletben tartsa azokat az elveket és értékeket, amelyeken alapul. A szolidaritás, a társadalmi igazságosság és a gazdasági kohézió Európájára van szükség, hogy ebből az igényből változás jöhessen létre az európai politika szintjén. A változások nem maguktól jönnek, hanem valakinek be kell vezetni azokat-miért ne tenné ezt az EGSZB?”

15 Maria Joao Rodrigues „Egy erős Európai Gazdasági és Szociális Bizottság, amely egyre nagyobb teret enged a civil társadalomnak, a jövőbeni kihívások leküzdésének elengedhetetlen eszköze.”

16 „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!”

17 Források: www.globalisneveles.hu www.eski.hu www.sulinet.hu www.google.hu Dessewffy Tibor: Bevezetés a jelenbe Jogok és szolidaritás – a globalizáció vezérelvei Készítette: Gabula Fruzsina Mádai Lili Felkészítő tanár: Madarassy Luca


Letölteni ppt "A globalizáció ma már mindenkit érint, még ha nem is figyelünk fel rá. Napjainkban egyre világosabbak az összefüggések a gazdasági globalizáció és környezetünk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések