Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:"— Előadás másolata:

1

2 A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:

3 Ha valaki meghallja azt a szót, hogy „gyermek” a következőkhöz hasonló, BOLDOG arcokat képzel el:

4

5

6 Az emberek többsége ezekre az arcokra elfelejt gondolni:

7

8

9

10

11 Miért van szükség a segítségre?  A gyerekek többsége éhezik.  A fiúk gyermekkatonaként harcolnak.  A lányokat gyermekkorban férjhez adják.  Különböző betegségek (AIDS, lepra).  Gyermekprostitúció, szexuális erőszak, gyermekmunka, gyerekkereskedelem.

12 Ha minden ember összefogna…

13

14 Együtt tudunk lépni!

15 Egy falat ételre mindig szükség van!

16 A törődésnek a legkisebbek is örülnek!

17 2000-ben 189 ENSZ-tagállam kötelezte el magát amellett, hogy 2015-ig…

18 VV éget vetnek a súlyos szegénységnek és éhínségnek. AA napi egy dollárnál kevesebből élők arányát felére csökkentik. AA z éhínségtől szenvedők arányát felére csökkentik. 1.

19 2.  Megvalósítják a mindenkire kiterjedő alapfokú oktatást.  Biztosítják, hogy minden fiú és lány befejezze az általános iskolát.

20 3.  Előmozdítják a nemek közti egyenlőséget és segítik a nők felemelkedését.  Kiküszöbölik a nemek közötti beiskolázási különbségeket az alap- és középfokú oktatásban lehetőleg 2005- ig, valamennyi szinten pedig 2015-ig.

21 4.  Csökkentik a gyermekhalandóságot.  Kétharmadával csökkentik az öt év alatti gyermekhalandóság arányát.

22 5.  Javítják az anyai egészségügyet.  Háromnegyedével csökkentik a gyermekágyi halandóság arányát.

23 6.  Küzdenek a HIV/AIDS, a malária és más betegségek ellen.  Megállítják és elkezdik visszafordítani a HIV/AIDS terjedését.  Megállítják és elkezdik visszafordítani a malária és más súlyos betegségek terjedését.

24 7.  Biztosítják a környezeti fenntarthatóságot.  A fenntartható fejlődés elveit beépítik a nemzeti politikába és programokba; visszafordítják a környezeti erőforrások csökkenését.  Felére csökkentik azoknak az arányát, akik tartósan nem jutnak egészséges ivóvízhez.  2020-ra jelentősen javítják legalább 100millió nyomornegyedben lakó életkörülményeit.

25 8. AA fejlesztés érdekében globális partnerséget építenek ki.

26 Most, 2009-ben ezeket még nem tapasztaljuk teljes egészében, de még van 6 év, hogy mindezek ne csak álmok legyenek, hanem valósággá váljanak.

27 Tegyünk együtt azért, hogy ezek a gyerekek is BOLDOGAN élhessenek, legyen mit enniük, tudjanak tanulni és megélhessék a felnőttkort!

28


Letölteni ppt "A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések