Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta."— Előadás másolata:

1 Mettlach

2 Saar-hurok (Saarschleife)

3 Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta Metallacum. A megyeszékhely Merzig, a tartomány fővárosa Saarbrücken. Mettlach a Saar huroknál található, és nyugati irányban terjed ki Saargau felé.

4 Mettlach a Saar folyóval kapcsolódik az európai vízi úthálózathoz. A város nyugati részén egy nagy zsilipcsatorna található, amin a teherhajók a Saar-vidéki acélműveket látják el szénnel.

5 Mettlachban találhatók a Villeroy & Boch, és a Lands 'End cégek székhelyei. Outlet bolt is működik a városban.

6 676-ban alapította a frank herceg Lutwinus az apátságot Mettlachban. 990 körül Abbot Lioffin épített egy Mária-templomot (Marienkirche). A templom alapja egy nyolcszög, Régi Toronynak (Alte Turm) nevezik, és a legrégebb épület a Saar-vidéken. A jelenlegi apátság épületeit a 18. században építették. Az apátság ma a Villeroy & Boch székhelye. 1921 augusztusában az épületek súlyosan megsérültek egy tűzvész miatt.

7 Az első híd 1886 decemberében készült el Mettlach és Keuchingen között. Ezt támogatta a Villeroy & Boch, majd hídpénzt kezdtek el szedni.

8 Az 1930-as években már nem volt képes megbírkózni a megnövekedett forgalommal, ezért egy újat építettek. Ezt 1936 novemberében avatták, majd a 2. világháborúban ledöntötték. Csak 1951 december 24-től nyílt meg újra a forgalom egy függőhídon.

9 Az új híd építésekor, és napjainkban.

10 Látványosságok Saar-hurok Cloef átrium Orscholz-ban Régi apátság Régi Torony Villeroy & Boch Anna Boch múzeum Montclair vár a Saar-hurokban Ziegelberg-kastély Saareck-kastély Szent Lutwinus plébánaitemplom és Liutwin szerzetes szobra Szent József-kápolna


Letölteni ppt "Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések