Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom. Ne hagyd, hogy szégyenben maradjak, ellenségeim ne diadalmaskodjanak rajtam.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom. Ne hagyd, hogy szégyenben maradjak, ellenségeim ne diadalmaskodjanak rajtam."— Előadás másolata:

1 Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom. Ne hagyd, hogy szégyenben maradjak, ellenségeim ne diadalmaskodjanak rajtam.

2 Hiszen akik benned bizakodnak, azok szégyent soha nem vallanak. Azok szégyenülnek meg, akik a hűséget könnyen megszegik. Uram, mutasd meg nekem útjaidat, taníts meg ösvényeidre!

3 Vezess igazságod szerint és taníts engem, hiszen te vagy az én Istenem és gyámolom, minden időben benned bizakodom! Emlékezzél meg, Uram, irgalmasságodról, és kegyelmedről, mely kezdet óta vezet!

4 Ne idézd fel többé ifjúságom bűneit és tévedéseit, jóságodban, Uram, gondolj rám irgalommal! Megbocsát az Úr és hűséges, megmutatja az utat a bűnösnek.

5 Az engedelmeseket igazságban vezeti, az alázatosokat megtanítja ösvényeire. Az Úr minden útja kegyelem és hűség azoknak, akik megtartják szövetségét és törvényét.

6 Nevedért, Uram, bocsásd meg bűnömet, mert súlyos! Ki az az ember, aki féli az Urat? Annak megmutatja, mely utat válassza.

7 Lelke biztonságban élhet, gyermekei birtokolják a földet. Az Úr titka azoké, akik félik őt, nekik nyilvánítja ki szövetségét.

8 Szemem azért mindig az Úrra néz, ő megszabadítja lábam a huroktól. Tekints rám és könyörülj meg rajtam, mert elhagyatott vagyok és szegény!

9 Adj enyhületet szívem gyötrelmének és szabadíts ki bajaimból! Lásd meg szorultságomat és ínségemet, s bocsásd meg minden bűnömet!

10 Nézd, mekkora elleneim száma, és mily ádáz a düh, amellyel gyűlölnek! Óvd meg a lelkem és ments meg, ne hagyd, hogy szégyent valljak, hozzád menekülök!

11 Ártatlanság és tiszta szándék legyen a kísérőm! Uram, tebenned remélek. Szabadítsd ki, Uram, Izraelt minden szorongattatásából! Zsolt 25


Letölteni ppt "Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom. Ne hagyd, hogy szégyenben maradjak, ellenségeim ne diadalmaskodjanak rajtam."

Hasonló előadás


Google Hirdetések