Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer. Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer. Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata,"— Előadás másolata:

1 Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer

2 Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata, hogy a mennyei Atyánkhoz hasonlóak legyünk – Isten = szeretet = a maximális jóra való törekvés – Az Atya Jézus azáltal mutatta be tökéletes atyaságát azzal, hogy ő lett a tökéletes Fiú – Motiváció - stimuláció

3 Atyaság (patriachatus) szemlélet következményei „És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jöjjek és meg ne verjem e földet átokkal.” Malakiás 4:6 „A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.” Jelenések 22:21

4 Isten gondolatai felőlünk áldás és nem átok. Átok = Isten akaratának az ellentéte Vagyis a patriarchatus, atyaság szemlélete Isten akarata és amikor ez nincs meg, átok alatt vagyunk. A zsidó kultúra patriarchatus szemlélete Európában és a nyugati országokban elterjedt a görög filozófia és szemlélet Demokratizmus Diabolos = szétdobáló

5 Ézsaiás 9:6 „Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének.”

6 Ézsaiás 53:10 „És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.”

7 Zsidók 2:10 „Mert illendő vala, hogy a kiért minden és a ki által minden, sok fiakat vezérelvén dicsőségre, az ő üdvösségük fejedelmét szenvedések által tegye tökéletessé.”

8 Jézus tanítványai, az apostolok voltak a gyermekei, akik jelképezték Izrael 12 patriarchát. Az ő tanítványai lettek a szellemi gyermekei. A gyülekezetben a hatalom delegálva volt az apostolok részére, nemcsak Péternek, akik továbbadták ezt Pálnak és a többieknek. Szinte szellemi atyákká lettek azáltal, hogy először szellemi fiúkká váltak. Pál is így beszélt Timótheusról és Tituszról Jézus arról beszélt, amikor valaki jogtalanul használja az atyaság és mester kifejezéseket (ahogy a farizeusok tették)

9 Azáltal tudjuk betölteni a rendeltetésünket, hogy engedelmeskedve a mennyei, földi, szellemi, hivatali atyánknak (főnök), mi is atyákká váljunk. A mai társadalom a görög filozófiát követve arra tanít bennünket, hogy önző módon éljünk, először a népnek (saját kívánságaink legyenek kielégítve) a szüleink, illetve az autoritás (patriarchatus) előtt.

10 KÖVETKEZMÉNYEI  kamaszlázadás  antiautoritás  liberális szexuális élet  gyengékkel szembeni agresszivitás  pornográfia  szexuális erőszak  forradalmi lelkület  női emancipáció  drogozás, alkoholizmus  összeférhetetlenség, tiszteletlenség  individualizmus, bűnözés, erőszak

11  Amerikai pszichológus felmérése a visszaeső (javíthatatlan) bűnözők körében  Ezen elítélteknek valamikor az életük során megrendült az Istentől kapott bizalmuk az apjuk iránt.  Nem bírták feldolgozni helyesen ezt a csalódást, illetve ezt a lelki megrázkódtatást.  A bennük lévő keserűség a társadalomra irányult.  Pl. Sztálin, Hitler, Freud, Idi Amin, Marx életében is ezt lehetett látni

12  Az Ördög igyekszik bizalmatlanságot kelteni közöttünk és a mi apukánk között, mint ahogy Ádám, Éva és Isten között szított.  Ugyanez történik a családokban, gyülekezetekben, munkahelyeken, iskolákban és az egész társadalomban ma is.  Nem bízunk azokban, akik fölöttünk vannak.  Ez a helyzet átkot hoz, ami nyilvánvalóan nem a javunkat szolgálja.

13  Jézus viszont azt mondta, hogy ő mindig az ő Atyjának az akaratát cselekszi. Sőt, nem a sajátját teszi, hanem mindig azt nézi, hogy mit cselekszik az Atya, és utánozza azt.  Ezért az Atya állandóan igyekezett dicsőíteni őt és ő szüntelen viszonozta ezt. Így egyre nagyobb dicsőség lett és a végén az Atya felemelte őt és olyan nevet adott neki, ami minden más név fölött való, mert gyönyörködött benne.

14 Kérdések 1.Lelsz örömöt abban, hogy engedelmeskedj a fölötted álló autoritásnak? 2.Örömödet leled abban, hogy az ő közvetlen jelenlétében tartózkodsz? 3.Melyik szemlélet szerint gondolkoztál eddig: a patriarchátus, vagy a demokratikus szerint? 4.Amikor hatalomban vagy, a szeretet által felszabadítod az alárendeltjeidet, vagy félelem által kontrollod alatt tartod őket?


Letölteni ppt "Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer. Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések