Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. osztályos példa Bubernik Eszter

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. osztályos példa Bubernik Eszter"— Előadás másolata:

1 1. osztályos példa Bubernik Eszter

2 Életkor: 1. osztály Témakör: Közösségben élünk Téma: Iskolai beszoktatás

3 A foglalkozás tartalma: Ismerkedés, feszültségoldás az 1
A foglalkozás tartalma: Ismerkedés, feszültségoldás az 1. iskolai héten sok játékkal. A foglalkozás célja: Kapcsolatteremtés, ismerkedés, szorongás-, feszültségoldás, beszédfejlesztés, együttműködési képesség-, beszéd- és utasításértés fejlesztése

4 A kompetenciafejlesztés fókuszai: Önszabályozás, szociális-, és anyanyelvi kompetencia
Az órán alkalmazott módszerek: játékok, megbeszélés, értékelés tanulásszervezés: frontális osztálymunka taneszközök, szemléltetés: labda

5 A következő óra témája: A közösségi normák, szabályok gyakorlása játékosan.

6 Névrögzítős játék, mozgással
Körben állunk. Egy tanuló mozgással mutatja óvodai jelét, közben mondja például, hogy labda voltam, Vivien vagyok. A többiek utánozzák a mozgását, társukra néznek és együtt mondják: Vivien vagy. A játék addig tart, amíg mindenki bemutatkozik.

7 Név-kör Labdát kapnak a kezükbe és először aki kapja, mondja a nevét, majd akinek dobja szintén bemutatkozik. Többször körbejár a labda, hogy megtanulják egymás nevét. Nehezítésként a labda úgy jár körbe, hogy akihez a labda kerül a csoport mondja közösen az adott gyerek nevét.

8 Kapcsolatteremtő játék
A gyerekek zenére körbe járnak. Ha a zene elhallgat, utasításra minél gyorsabban kell a feladatot elvégezni. Például: Érintsd meg egy barna hajú társadat! Fogd meg egy szőke hajú társad bal kezét! Stb.

9 Miben vagyunk egyformák? játék
A tanító külső és belső tulajdonságok alapján csoportosítja a gyerekeket a székek által kijelölt területekre. Például: menjenek a területre azok a gyerekek, akik Van testvérük Van háziállatuk Szeretik a csokit Szőke hajúak Szemüvegesek Rövid hajúak

10 Sziámi játék (együttműködés párban, koncentráció)
A résztvevők párokat formálnak, az általuk választott testfelületen összenőnek. A szabály az, hogy a játék összeszorított testfelületük nem válhat el, mintha ketten egy test lennének. A pároknak mindenféle megbeszélés, jel nélkül mozogniuk kell. Leülhetnek, elindulhatnak stb. A játék végén a tanító megkéri őket, hogy mutassák be párosuk legnagyobb attrakcióját.

11 Zsák búza játék (lazító játék)
Azonosulásra épülő játék. Karnyújtásnyi távolságra körben állnak a gyerekek. A tanító azt instrukciót adja nekik, hogy nyújtsák-feszítsék a testünket és játsszák azt, hogy tömött búzászsákok. Majd egy kisegér kirágja az oldalukat és most folyik ki belőlük a búza. Ahogy ürül a zsák úgy lazulnak el. De ezt mind nagyon lassan, mert a magok lassan peregnek kifelé. Végül a zsák ott marad üresen, a földön heverve. Fontos a lassúság, a folyamat koncentrált követése. A tanító ellenőrizheti a végtagok lazaságát.


Letölteni ppt "1. osztályos példa Bubernik Eszter"

Hasonló előadás


Google Hirdetések