Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter."— Előadás másolata:

1 1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter

2 Életkor: 1. osztály Témakör: Közösségben élünk Téma: Felnőtt – gyerek kapcsolatban a szülői minta, szerep megélése

3 A foglalkozás tartalma: Ismerkedés, feszültségoldás az 1. iskolai héten sok játékkal. A foglalkozás célja: Szorongás-, feszültségoldás, beszéd-, ritmuskészség, együttműködési képesség-, beszéd- és utasításértés fejlesztése

4 A kompetenciafejlesztés fókuszai: Szociális-, és anyanyelvi kompetencia Az órán alkalmazott  módszerek: játékok, megbeszélés  tanulásszervezés: frontális osztálymunka  taneszközök, szemléltetés: bábu

5 A foglalkozás menete 1. Egyenletes járás mondókára 2. Babázás

6 1. Egyenletes járás mondókára A tanulók egyesével felsorakoznak a tanterem előtt, majd tanítói vezetéssel, egyenletes járással bevonulás közben mindenki felveszi a számára előkészített babát és helyet foglal.

7 Közben ezt mondják: Gyerekek, gyereket szeretik a perecet sósat, sósat, jó ropogósat, Aki vesz, annak lesz, Aki nem vesz, éhes lesz.

8 2. Babázás Tanári instrukció: Felébredt a kisbabánk, szereti, ha foglalkozunk vele. Játsszunk a babánkkal!

9 2. Babázás Térdünkre fektetjük a bábut. Simogatjuk az arcocskáját egyszer a bal a jobb oldalán soronként váltva. Az utolsónál megdögönyözzük a kis hasát! Ciróka, Maróka, Mit főztél? Kását. Hova tetted? Pad alá. Megették a kiscicák.

10 2. Babázás Piszézzünk! (Az orrok összeérintése) Én is pisze te is pisze Gyere pisze vesszünk össze vesz-vesz-vesz.

11 2. Babázás Megfogjuk a baba kezét és a tenyerébe körbesimogatunk a mutatóujjunkkal: Kerekecske – dombocska Itt szalad a nyulacska

12 2. Babázás Karja alatt, a vállon simogatjuk: erre megyen, itt megáll, Itt egy körutat talál.

13 2. Babázás Nyakát körbekerítve: ide bújik, ide be, Kicsi gyerek keblibe. A végén csiklandozzuk.

14 2. Babázás Térdünkön lovagoltatjuk úgy, hogy a sarkunkat ritmikusan emelgetjük, gyengéden zötyögtetjük: Hóc, hóc katona Ketten ülünk egy lóra, Hárman meg a csikóra.

15 2. Babázás Lassan kezdjük és a végére felgyorsítunk. Gyí, paci, paripa nem messze van Kanizsa, odaérünk délre, libapecsenyére.

16 2. Babázás Megéhezett a kisbabánk, etessük meg! Etetéskor mondogatjuk: Csukd be szemed nyisd ki szád, teszek bele pampuskát. Egyetek, vegyetek Hadd nőjön a begyetek. Szita-szita szűrőszita Ma szitálok, holnap sütök Neked egy kiscipót sütök Megzsírozom megvajazom mégis, mégis neked adom.

17 2. Babázás Pihentetjük még egy kicsit. Lóg a lába, lóga Nincsen semmi dóga hogyha dolga volna, a lába nem lógna.

18 2. Babázás Altassuk el a babánkat! Játszottunk, megetettük, bizonyára elfáradt, ideje, hogy aludjon egy kicsit. Karunkba vesszük és ezt mondjuk: Tente baba, tente a szemedet hunyd be Aludj ringó-bingó Kicsi rózsabimbó Alszik az ibolya Csicsijja-babujja. Bel-bel-bel aludj el! Csucsulj el Bubulj el holnap reggel ébredj fel! Letesszük a babát aludni.


Letölteni ppt "1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter."

Hasonló előadás


Google Hirdetések