Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GYAKORI KÉRDÉSEK Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Workshop 2012 Székesfehérvár.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GYAKORI KÉRDÉSEK Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Workshop 2012 Székesfehérvár."— Előadás másolata:

1 GYAKORI KÉRDÉSEK Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Workshop 2012 Székesfehérvár

2 Miért külön készül zajforrás- típusonként a zajtérkép? Eltérő megítélés. Eltérő határérték-rendszer. Eltűnne a megítélésbeli különbség. Csak az azonos megítélés alá eső zajforrás-típusok terhelése összesíthető!

3 Miért csak az IPPC köteles üzemek szerepelnek a zajtérképen? Egységes metodika mindenhol: csak a legjelentősebb források adatok összehasonlíthatósága egyszerűbb stratégiai eszköz Közös rendszerben kell a megoldást keresni, nem egyéni érdekek mentén!

4 Lehet-e más zajforrásokat is modellezni? Igen. Ennek csak az Önkormányzat lehetőségei szabnak határt!

5 A konfliktustérkép a valódi konfliktusokat ábrázolja? Nem teljesen. Valódi konfliktus ott adódik, ahol sok lakót érint nagy túllépés. Megoldás: érintettségi mutató (túllépéssel érintettek száma és a túllépés szorzata).

6 Összevethetők-e a zajterhelési eredmények a hazai szabályozással? Nem! 1,5 m ≠ 4 m nappal és éjjel ≠ DEN Eltérőek az előírások, de legfőképpen a számított eredmények nem vethetők össze a mérttel!

7 Meghatározhatók-e a hazai előírásoknak megfelelő zajszintek is? Igen. A mérvadó mindig a vonatkozó előírások szerint mért eredmény. A zajtérkép ez esetben is inkább prediktív és preventív célokat szolgál.

8 A küszöbértékek túllépése közvetlen hatósági feladatokat jelent? Nem! A stratégiai zajtérkép más célból készül! A zajtérkép stratégiai eszköz, hatósági feladatok a vonatkozó jogszabályok szerint indikálódnak.

9


Letölteni ppt "GYAKORI KÉRDÉSEK Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Workshop 2012 Székesfehérvár."

Hasonló előadás


Google Hirdetések