Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat. 21. A fény visszaverődése, síktükrök.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat. 21. A fény visszaverődése, síktükrök."— Előadás másolata:

1 NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat

2 21. A fény visszaverődése, síktükrök

3 Bevezetés Mikor látjuk a környezetünkben lévő tárgyakat? Akkor, ha a róluk visszaverődő fénysugár a szemünkbe jut. Milyen a visszaverődés tükröző felületekről? Szabályos, ilyenkor tükrözésnek nevezzük. Milyen a visszaverődés érdes felületről? Szabálytalan, szórt.

4 Mi a beeső fénysugár? A felülethez tartó fénysugár. Mi a visszavert fénysugár? A felülettől távolodó fénysugár. Fogalmak 1.

5 Mi a beesési pont? Ahol a beeső fénysugár a fényvisszaverő felületet éri. Mi a beesési merőleges? A beesési pontban a fényvisszaverő felületre állított merőleges. Fogalmak 2.

6 Mi a beesési szög? A beeső fénysugárnak a beesési merőlegessel bezárt szöge. Mi a visszaverődési szög? A visszavert fénysugárnak a beesési merőlegessel bezárt szöge. Fogalmak 3.

7 A szabályos visszaverődés (tükrözés) törvényei Hogy szólnak a szabályos visszaverődés (tükrözés) törvényei? A beesési szög egyenlő a visszaverődési szöggel. A visszavert fénysugár a beeső fénysugár és a beesési merőleges által meghatározott síkban van.


Letölteni ppt "NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat. 21. A fény visszaverődése, síktükrök."

Hasonló előadás


Google Hirdetések