Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába."— Előadás másolata:

1 Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába

2 Prezentáció készítése A prezentáció vetítése hasonló a régi diavetítéssel alátámasztott előadások megtartására. A prezentáció is diákból áll össze Egy prezentáció főleg szöveget és képet tartalmaz, de használhatunk még hangot, videókat is

3 Prezentáció készítése A jó prezentáció: -tömör, jól tagolt -vázlatosan összefoglalja mondandónkat - állításinkat képekkel igazolja - vonzza a szemet, színes

4 Prezentáció készítése A rossz prezentáció: - nem tartalmaz képet - túl sok információt mond - olvashatatlan: -kicsik vagy túl nagyok a betűk -rikítóak a színek - túlanimált - elnyújtott

5 Prezentáció készítése Illusztrálás: Objektumokkal tehetjük változatosabbá prezentációnkat Ezek a beszúrás menüben találhatók Lehetnek képek, videók, diagramok, stb... Diáink készítésekor használjuk a meglévő szövegszerkesztési ismereteinket!

6 Prezentáció készítése Animálás: -látványelem, ami vonzza a tekintetet -szövegek megjelenése, eltűnése -képek viselkedése -hangok Kattintsunk egy objektumon a jobb egérgombbal és válasszunk egy animációt! Ne vigyük túlzásba mert a diák közti váltás lelassulhat és a prezentációnk unalmassá válik!

7 Ezt ne! Ez egy elrontott dia

8 Ezt ne! Animálás: -látványelem, ami vonzza a tekintetet -szövegek megjelenése, eltűnése -képek viselkedése -hangok Kattintsunk egy objektumon a jobb egérgombbal és válasszunk egy animációt! Ne vigyük túlzásba mert a diák közti váltás lelassulhat és a prezentációnk unalmassá válik!

9 Ezt ne! Keltsünk jó benyomást hallgatóságunkban Az Impress képernyőképeAz IMPRESS egy teljesen egyedülálló eszköz hatásos multimédiás prezentációk készítéséhez. Bemutatóink tartalmazhatnak 2 vagy 3 dimenziós objektumokat, speciális effektusokat, animációkat és magas színvonalú rajzos elemeket is. A mintadiák leegyszerűsítik anyagaink elkészítését. Tartalmazza az előadó és a közönség minden igényét kielégítő megjelenítési lehetőségek teljes skáláját: Rajz / Vázlat / Diák / Megjegyzések / Emlékeztetők. Az IMPRESS könnyen használható rajzoló és diagramkészítő eszközeinek segítségével kicsit „megfűszerezhetjük” bemutatónkat.Helyezzük el a legtöbbet használt rajzoló eszközeinket az eszköztáron, hogy egy kattintással elérhessük azokat. őket, akik még mindig Microsoft-termékeket használnak. Esetleg használhatjuk az IMPRESS beépített lehetőségét bemutatóink Flash (.swf) verziójának elkészítéséhez is. Keltsünk jó benyomást hallgatóságunkban Mentsük bemutatóinkat OpenDocument formátumba, amely az irodai dokumentumok új, nemzetközi szabványa. Ez az XML alapú formátum nem kötődik az IMPRESS-hez. A bemutatókat minden OpenDocument formátumot ismerő szoftver képes használni.


Letölteni ppt "Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába."

Hasonló előadás


Google Hirdetések