Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető."— Előadás másolata:

1 " Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető

2 1. A PROJEKT CÉLKITŰZÉSEI A Partnerünk Európa projekt tapasztalataként a VGYKE számára fontos céllá vált a látássérültek munkaerő-piaci Re/integrációját segítő szakemberek képzése. Így saját kollégáinkat és külsős szociális területen tevékenykedő szociális szakembereket és önkénteseket vont be az egyesület a „Tudás és kompetencia” projekt résztvevői közé. A 45 főből 15 főt mentorképzésbe és 30 főt krízis és konfliktuskezelő tréningképzésbe, valamint mindkét csoportot szupervíziós folyamatba vontuk be annak érdekében, hogy:

3 a szakemberek igazolható képzettséget szerezzenek, mint mentorok meginduljon a dialógus a látássérült szakemberek és látó szakemberek, illetve érintettek között a bevontak összessége találkozzon a szupervízióval

4 2. A MEGVALÓSÍTÁS ESZKÖZEI A képzések struktúrája: Érzékenyítő-tudatosító tréning Rehabilitációs ismeretek Mentor „A” képzés A fent felsorolt három modul mindenki számára kötelező. Ezek elvégzése után ágazott szét a képzés két irányba. A diplomás szakemberek a mentorképzésben, míg a középfokú végzettségűek a krízis- és konfliktuskezelés tréningen vettek részt. Mindkét képzési irányt szupervíziós folyamat kísért. A projekt teljes ideje alatt négy mentor segítette a hallgatók részvételét a projektben.

5 3. A PROJEKT EREDMÉNYEI Az érzékenyítő - tudatosító tréning hatására felismerések születtek, a kölcsönös előítéletek feloldódtak. A krízis- és konfliktus kezelés tréning során Elkezdődött a szemléletváltás a konfliktusokkal, a konfliktus kezeléssel kapcsolatban. A szupervíziók teret adtak a szakmai és személyes szintű elakadások feltárására és példát adtak szakmai személyiségük karbantartási lehetőségére. Elkészült néhány speciális tananyag, mely a VGYKE szakmai elképzelésein alapul. Olyan mentorok képződtek, akiknek „mestereik” egy része érintett volt.

6 BARNA


Letölteni ppt "" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető."

Hasonló előadás


Google Hirdetések