Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott."— Előadás másolata:

1 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: Ft Kárpátok Alapítvány – Magyarország | Életfa Környezetvédő Szövetség | INNTEK Nonprofit Kft. Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése

2 Felhívni a figyelmet: Szervezeteknek segítséget nyújtunk Ingyenes személyes és online szakértői támogatás és tanácsadás: (jogi, pénzügyi és projekt-ciklus menedzsment témákban) - havonta változó helyszíneken. március elején Füzesabonyban a gyakran ismételt kérdések (GYIK) alatt a honlapon tanácsadók összegzése és a feltett kérdésre adott válaszai megtalálhatók Használják az ingyenes on-line és személyes szolgáltatást!

3 Honlap : Háló a szervezeteknek Adatbázis: Honlapra felkerül a szervezetek rövid bemutatása, alapadatai kibővülnek. ben kiküldünk egy adatlapot, amelyen a megjelenő információk jóváhagyását kérjük február 19.-ig. Az 1% felajánlások, szja-bevallások első határideje miatt fontos a gyorsaság! Elektronikus tudásanyag : fejlesztése folyamatban van, a tesztek kidolgozása és a megvalósítási terv végrehajtása után várhatóan márciusától lesz elérhető bárki számára.

4 Fejlesztési terv megvalósítása: Ügyfél elégedettségi kérdőívek készítése a szervezetek tevékenyégére vonatkozóan – a jelenlegi állapot diagnosztizálására. F eladat: a szakértőknek a felmérést összesítő adatlapok eljuttatása Fejlesztési tervekben meghatározott képzéseken kívüli célok, dokumentumok megvalósítása a szervezetfejlesztők segítségével Szakértők feladata: NEM a megvalósítás, hanem annak folyamatos segítése, szakmai támogatás.

5 Fejlesztési terv megvalósítása: AKKREDITÁLT KÉPZÉSEK : A tananyag akkreditációs kérelmet január 18-án beadtuk, maga a képzés az akkreditáció megszerzése után indulhat 2 x 15 fős csoportokban. Képzések várható időpontjai: PCM: A csoport: április 9-10, április 23-24, május 14-15, B csoport: május 7-8, május 28-29, július 2-3 Helyszín: TIT Bugát Pál Egyesülete nagyterem (3300 Eger, Klapka Gy. u. 9.)

6 Fejlesztési terv megvalósítása: AKKREDITÁLT KÉPZÉSEK : Kommunikáció és Forrásteremtés: egy időben, 2 teremben: A csoport:2010. május 14-15, június B csoport: június 4-5, június A helyszín egyeztetés alatt. Készül egy jelentkezési lap, amelyet az akkreditáció megszerzését követően juttatunk el a szervezetekhez várhatóan márciusban.

7 Fejlesztési terv megvalósítása: AKKREDITÁLT KÉPZÉSEK : 1 szervezettől 1-1 képzésre 1-1 jelentkezőt tudunk fogadni! 1 ember NEM tud valamennyi képzésen részt venni, mindegyik teljes részvételt, sok feladatmegoldást igényel A képzések tematikája alapján kötött a résztvevők száma, ezért szervezetenként 1 személyes a képzés Minden szervezet keresse a pályázati lehetőségeket, hogy más forrásból esetleg több későbbi képzésen részt tudjanak venni (pl. NCA-pályázatok)

8 HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN: 1.Fórumok, 3 szektorú találkozók szervezése a civil - önkormányzati és vállalkozói szféra képviselői között - ebben az évben 3-at tervezünk február , Civil Ház - Projekt bemutatása - Részvevő szervezetek megismerésének, részükre 1%-os felajánlás lehetőségének ismertetése (honlap népszerűsítése) Szakmai eredmények, jövőbeni tevékenységek

9 HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN: 2.Civil szakmai műhelymunkák szervezése: civil-civil együttműködések fejlesztése a cél, eddig már két alkalommal került sor ilyen találkozásra és 2010-ben további négy alkalommal tervezünk műhelymunkát szervezni meghívott előadókkal és szakemberekkel a következő témákban: február 17. : Stratégiai tervezés március 24.: Foglalkoztatás és önkéntesség április :Pénzforgalmi terv készítése, május : A hálózatépítés fontossága A témaválasztás a fejlesztési tervek alapján történt

10 Szakmai eredmények, jövőbeni tevékenységek HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN: 3.Társadalmi Felelősségvállalás Nap szervezése: Szeptemberében kerül megvalósításra Célja: a 3 (civil-vállalkozói-önkormányzati) szektor megmozgatása, együttműködésének erősítése egy nagy rendezvény keretében, a 29 fejlesztésben résztvevő szervezet kistérségeiben. Téma: szegénység és kirekesztettség Ötleteket várunk arra, mi legyen az a közös cél, ügy, program, amelynek megvalósítása megmozdíthat mindenkit!

11 Új pénzügyi munkatárs Február 15-től: Tóth Henrietta Elérhetőségei: Szakmai eredmények, jövőbeni tevékenységek

12 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: Ft Köszönöm a figyelmüket! SZERVEZETFEJLESZTÉS Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Tóth Andrea Projekt menedzser Cím: 3300 Eger, Mekcsey u. 1. Tel: WEB:


Letölteni ppt "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott."

Hasonló előadás


Google Hirdetések